Bergen Byspill

Også kjent somBergen City Theatre Group
OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater
Etablert1995
Epostbergen.byspill@broadpark.no
NettstedStiftelsen Bergen Byspill — Apropos teater - Bergen Byspill - Teaterskole - Teaterhus
UttrykksformerTeater

Om Bergen Byspill

Bergen Byspill, etablert i 1995, består av en gruppe profesjonelle scenekunstnere, med lang erfaring i å produsere scenekunst på utradisjonelt vis. Gruppen tar i bruk elementer fra fysisk teater, mime, akrobatikk, gjøgling, og musikkomposisjoner. 

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Bergen Byspill

Bergen Byspills viktigste formål er å spille nytt og utradisjonelt teater. Grunnleggende ingredienser i det kunstneriske arbeidet er en fusjon av de tre tidsaspektene fortid, samtid og fremtid. Lokalisert i Bergen, er middelalderens gjøglerteater og mysteriespill et naturlig utgangspunkt for flere av teatergruppens oppsetninger.

Bergen Byspill har opparbeidet kompetanse på middelalderen og har kjennskap til skikker, levevilkår, klesstil, musikktradisjoner, teater og gjøglerformer. Bergen Byspill har et stort lager med middelalderkostymer som også leies ut.

Bergen Byspill har opprettet undergruppen Apropos Teater, som har som hovedmål å forske i nye teateruttrykk og samarbeidsformer. Herunder kommer forskningsbasert teater hvor gruppen samarbeider med Rokkansenteret i Bergen.

Kilder:

Ludvigsen,Birthe-Lisbeth: Frie teatergrupper og prosjektteater i Bergen 1970-2006 - en kontekstualisert oversikt og beskrivelse, UiB 2007

http://www.kulturskolesekken.no/institusjonsside.asp?ID=55