The Wooster Group

OrganisasjonstypeKunstnergruppe
Etablert1975
Epostmail@thewoostergroup.org
NettstedThe Wooster group

Om The Wooster Group

The Wooster Group er en gruppe som arbeider med teater, dans og media. Gruppen holder til i New York og ble startet opp i 1975.

Her på Sceneweb ser du en oversikt over hvilke produksjoner av The Wooster Group som har gjestet Norge.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Mer om The Wooster Group

The Wooster Group har alltid hold til i The Performing Garage. Garasjen ble kjøpt på 1970-tallet da Soho fremdeles var full at tomme lagerbygg. The Wooster Group er deleier i garasjen og de er en del av Grand Street Artists Co-op.

I BIT Teatergarasjens vårprogram 2000 står det:

"The Wooster Group sine forestillingar er samansatte og teknisk brilliante, med sceniske element henta frå samtid og tradisjon. (...) Mellom musikal-mastodontane på Broadway og samtidsdramatisk manistream off-Broadway har The Wooster Group arbeidd i New York sitt meir eksperimentelle teatermiljø, ofte omtala som off-off-Broadway, ei forlenging av den nye amerikanske teateravantgarden på 50- og 60-talet. Blant desse er dei sjølve spyspissen, både i metropolen og på verdsbasis."

Kompaniet har to ganger besøkt Norge: Med House/Lights i 2000, og med Vieux Carré i 2011.

Kilder:

The Wooster Group, thewoostergroup.org, 18.03.2012,

http://thewoostergroup.org/twg/twg.php?history

Vårprogram, 2000, BIT Teatergarasjen

Pressemelding fra Nationaltheatret 2011, http://www.nationaltheatret.no/Nationaltheateret/Presserom/PRESSEBILDER/N-A/Vieux_Carr/b7zFFBB7Z9S_VTT9xE2N13jIpwJDO2U.ips