Det Norske Solistkor

Informasjon

(Objekt ID 2592)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Regional institusjon
Hovedfokus Annet
Epost post@solistkoret.no
Nettsted

Kontaktinformasjon

Adresse Kongens gate 4, 0153
E-post post@solistkoret.no
Telefon 4722413970

Annen informasjon

Organisasjonsform Stiftelse
Les mer

Det norske solistkor har en unik posisjon i norsk kulturliv. Koret har gitt over to hundre urframføringer, hvorav over sytti verker av norske komponister. Det norske solistkor ble etablert i 1950 av Norsk Solistforbund med det formål å være et eliteensemble med de høyeste kunstneriske mål for framføring av kormusikk. Korets første dirigent var Knut Nystedt som ledet koret i 40 år. I 1990 overtok Grete Pedersen som dirigent, og hun er fortsatt engasjert som kunstnerisk leder for Det norske solistkor.

Sangerne i Det norske solistkor er høyt utdannede, håndplukkede utøvere som alle er potensielle solister i ulike sjangere. Koret har engasjert 26 sangere på åremålskontrakter. Det gir oss en fleksibel besetning hvor vi kan variere antallet sangere alt etter hvilken musikk som skal fremføres. Dette fører til at koret blir både fleksibelt og stabilt, og vi oppnår slik det som alltid er vårt mål: best mulige musikalske resultater.

Utmerkelser - Nominasjoner (1)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler