Scenehuset

OrganisasjonstypeProgrammerende
HovedfokusTverrkunstnerisk
Etablert1. jul. 1990
Epostsindre@danseinfo.no
Nettstedhttp://www.danseinfo.no/content/view/32/63/

Spillesteder

Om Scenehuset

Scenehuset har siden 1990 har fungert som produksjons- og visningslokaler for norsk scenekunst. Scenehuset er et gammelt kirkerom og lokalene består av en storsal med galleri. Scenehuset ble opprettet av Dansdesign, Scirocco, Imago Danseteater og Boreas Teater. Den første tiden holdt også RLJ Teatret til i Scenehuset.

I dag er det Danseinformasjonen som administrerer Scenehuset.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Tilknyttet

Mer om Scenehuset

På et informasjonsark fra Scenehuset høsten 1990 står det følgende:

"Dans Desing, Scirocco, Imago Danseteater og Boreas Teater er Scenehuset. Vi har i løpet av det siste året hatt ett nært samarbeid med det mål for øyet å finne et permanent spillested i Oslo.

Sammen med Ny Musikk har vi lett etter et egnet lokale til etablering av en samtidsscene i Oslo. Vi er på god vei, men i mellomtiden har Scenehuset sammen med RLJ teatret (Roy Lie Jonassen), leiet Kirkens Bymisjons lokaler i Bogstadveien 49 på åremål. Lokalene har tidligere vært disponert av Indremisjonsselskapet, Norges Musikkhøgskole og Valkyrien Teater ved Elsa Kvamme.

Boreas Teater og Imago Danseteater har 'booket seg inn' på andre teatre i høst, så vår høstsesong blir derfor preget av andre grupper. Vi ønsker aktivitet i huset, som vi gir vårt eget navn: Scenehuset."

KILDER:

Baktruppens arkiv. Giver: Baktruppen. 04.03.2011

Danseinformasjonen, danseinfo.no, 29.08.2011, http://www.danseinfo.no/content/blogcategory/18/68/