Electra '96

OrganisasjonstypeFestival, Museum
HovedfokusTverrkunstnerisk

Om Electra '96

Electra '96 var en utstilling for elektroniske medier, arrangert av Henie Onstad Kunstsenter. Electra '96 foregikk mellom 2. mars og 14. april 1996. Electra '96 var den første utstillingen av sitt slag i Norge og blant de største i Europa.

Les mer

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Produksjoner

  Mer om Electra '96

  I programmet til Electra '96 står det blant annet følgende:

  "Electra '96 er en stor utstilling av elektronisk kunst, med deltagere fra hele verden. Electra fokuserer på data-baserte, interaktive kunstverk. I tillegg til en utstilling bestående av over 30 verk i slike media som Virtual Reality, videokunst og CD-ROM vil Electra ha et løpende programmer med konserter og opptredener av ulike slag, samt en serie med seminarer som diskuterer ulike aspekter av teknologi i forhold til kunst. kultur og design. Electra er den første utstillingen av denne typen elektronisk kunst i Norge, og vil være blant de største utstillingene av sitt slag i Europa.

  ...

  Electrascene

  Henie Onstad Kunstsenter er kjent for å være en "scene" for mange typer kunstnerisk utfoldelse. Forskjellige stilarter, uttrykksformer og sammensmelting av disse, har opp gjennom årene gitt publikum unike kunstneriske opplevelser.

  Electra'96 ønsker å føre denne tradisjonen videre, og vil i perioden 2. mars til 14. april presentere forskjellige sceneforestillinger som berører de samme temaene som Electra'96 forøvrig."

  Kilde:

  Baktruppens arkiv. Giver: Baktruppen. 04.03.2011