Silesian Dance Theatre

Også kjent somSDT/Śląski Teatr Tańca
OrganisasjonstypeDansegruppe
HovedfokusDans
Etablert1. jan. 1991
Epostinfo@stt.art.pl
NettstedŚląski Teatr Tańca

Spillesteder

Om Silesian Dance Theatre

The Silesian Dance Theatre (SDT eller Śląski Teatr Tańca) ble etablert i 1991 og er det første polske profesjonelle samtidsdanskompaniet. Det har blitt ett av de mest aktive samtidsdanskompaniene og teaterkunstsentrene i Polen. Det arrangerer Annual International Contemporary Dance Conference and Dance Festival.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Tilknyttet

Mer om Silesian Dance Theatre

The Silesian Dance Theatre tar initiativ til, organiserer og utvikler polske og internasjonale kunsthendelser og forestillinger. SDT er en drivkraft for samtidsdans i Polen, og legger til rette for en atmosfære som tillater dansere, koreografer og andre kunstnere å bryte de tradisjonelle konvensjonene gjennom å eksperimentere og delta i utvikling av dans i Polen.

The Silesian Dance Theatre skapte Contemporary Dance Foundation som arbeider for å fremme og presentere arbeider av unge polske koreografer.

SDT ga liv til Silesian Dance Theatre Foundation, som er en uavhengig organisasjon som støtter teater og teateraktiviteter. Hvert år arrangerer SDT og stiftelsen mange utdanningsprosjekter, kulturelle prosjekter og sosiale prosjekter med internasjonal rekkevidde så vel som lokale og nasjonale hendelser.

The Silesian Dance Theatre åpnet for grunnleggelsen av Polish Association of Contemporary Dance, som er den første organisasjonen i sitt slag på mer enn 200 år. Foreningen samler uavhengige dansere og dansekompanier.

Kilder:

Śląski Teatr Tańca, stt.art.pl, 24.03.2011, http://www.stt.art.pl/en_en/about/organisation.html

Śląski Teatr Tańca, stt.art.pl, 24.03.2011, http://www.stt.art.pl/en_en/about/history.html