Oslo Internasjonale Teater

Også kjent somOIT
OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater
Etablert12. nov. 2009
Epostoslointernasjonaleteater@gmail.com
NettstedOslo Internasjonale Teater, Imploding Fictions Blog, Imploding Fictions

Om Oslo Internasjonale Teater

Oslo Internasjonale Teater (OIT) er et teaterprosjekt som drives av teaterkompaniet Imploding Fictions.

Oslo Internasjonale Teater oversetter internasjonal samtidsdramatikk som ikke tidligere har vært spilt i Norge, og framfører på jevnlig basis disse stykkene som iscenesatte lesninger.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Vis mindre

Vis alle

Mer om Oslo Internasjonale Teater

På nettsiden til Oslo Internasjonale Teater står det blant annet følgende:

"OIT er et tilbud til dem som er interessert i samtidsdramatikk og ønsker å oppdage nye dramatikere og skuespill, det være seg teatre, frie grupper eller teaterskapere på utkikk etter stykker å sette opp, dramatikere som ønsker inspirasjon til sitt eget arbeid eller vanlige teaterpublikummere som ønsker å se verk som ikke tidligere har vært gjort i Norge. Vi har et bredt internasjonalt nettverk som vi benytter i arbeidet med å oppdage dramatiske verker.

Oslo Internasjonale Teater ble startet som et samarbeid mellom Imploding Fictions (www.implodingfictions.com) og Michael H. Sciarrone/Teatersirkus (www.teatersirkus.no) i 2009. I dag er det Imploding Fictions som driver OIT. 

Oslo Internasjonale Teater er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune, Dramatikkens hus, Stiftelsen Fritt Ord, Goethe-Institut og Fond for utøvende kunstnere."

Oslo Internasjonale Teater vant Heddaprisen i kategorien for særlig kunstnerisk innsats i 2011.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Det norske scenekunsttilbudet har aldri vært så rikt og variert som i dag. Men en nykommer på arenaen har hittil fått lite oppmerksomhet. Helt ufortjent, for ikke bare har prosjektet fine kunstneriske kvaliteter, det er også originalt og annerledes. Målbevisst og selektivt rettes fokus mot et område som iblant forsømmes på norske scener: utenlandsk samtidsdramatikk. Prosjektet har presentert hele 12 tekster av internasjonale dramatikere. Ikke oppsetninger i vanlig forstand, men iscenesatte lesninger der regissør og skuespillere med enkle midler sammen har skapt severdige forestillinger, og bevist at teksten også i dag er en viktig forutsetning for godt teater.

Prisen for særlig kunstnerisk innsats går til Oslo Internasjonale Teater ved Øystein Ulsberg Brager."

Kilde:

Oslo Internasjonale Teater, oslosinternasjonaleteater.com, 17.03.2012, http://oslointernasjonaleteater.com/about/