Musikkteaterprisen 2018

Årets musikalartist

Årets musikalartist deles ut til en person, som gjennom artistiske kvaliteter, egenart/originalitet, og særlig kunstnerisk innsats har utmerket seg spesielt innen profesjonelt musikkteater i Norge. 

Nominasjoner

Vinnere

 • Heidi Ruud Ellingsen

  "Heidi Ruud Ellingsen befinner seg definitivt i eliteserien for musikalartister. Hun mestrer tre-enigheten skuespill, sang og dans med sitt opplagte talent og glødende entusiasme. For få år siden fikk hun Musikkteaterprisen for tittelrollen i ”Mary Poppins” på Folketeatret. Nå har hun levendegjort den danseglade sveiser-lærlingen Alex i ”Flashdance” på Chateau Neuf. I likhet med musikalens Alex er Ruud Ellingsen rå og røff, både som sveiser og danser. Hun gnistrer av energi i en rolle om en ung kvinnes drøm om å få danse på en scene; en rolle Ruud Ellingsen kjenner fra sin egen virkelighet som vinner av NRK-serien ”Drømmerollen”. Drømmer KAN bli virkelighet, i alle fall med de talenter Ruud Ellingsen besitter."

  KILDE: 

  Musikkteaterforum, musikkteaterforum.no, 02.08.2019, https://musikkteaterforum.no/page-1618512

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Årets musikal

  Årets Musikal deles ut til en musikkdramatisk produksjon med høy kunstnerisk kvalitet, egenart/originalitet, eller en produksjon som har utmerket seg spesielt. 

  Nominasjoner

  Vinnere

  • Billy Elliot

   "Det er all grunn til å juble over det utsøkte samarbeidet mellom regissør Jostein Kirkeby-Garstad og stykkets koreografer Maria Wulcan og Anneli Moe i denne medrivende og velspilte fortellingen om arbeiderklassegutten Billys kronglete ferd til ballettens verden. Forestillingens visjon er tydelig; Å fortelle en god historie på best mulig måte. Det gjør den med fin innlevelse, kreativitet og godt spill. De unge utøverne imponerer med troverdig og naturlig tilstedeværelse. Scenene mellom Billy og kameraten Michael får en magisk tøtsj gjennom Erik Backstrøm som alternerte med Jesper Leporanta som Billy og Markus Rosså og William Torgauten som alternerte i rollene som Michael."

   KILDE:

   Musikkteaterforum, musikkteaterforum.no, 02.08.2019, https://musikkteaterforum.no/page-1618512

  Årets Ærespris

  Vinnere

  • Per Christian Revholt

   "Årets ærespris går til en person som har vært helt uvurderlig for norsk musikkteater gjennom en rekke år. Nesten 400 ulike oppsetninger har fått gleden av vedkommendes medvirkning, i tillegg til en lang rekke enkeltstående opptredener.

   Prisvinneren har hele livet vært dedikert til musikken og til formidlingen av musikk gjennom både teater og andre sceniske fremførelser.

   Vedkommende har en egen evne til å få andre til å føle seg vel, og til å prestere sitt beste. En helt egen ro og solid kompetanse, som gjør at man stoler fullt og helt på vedkommendes tydelige ledelse. Han stiller krav, men er alltid rettferdig. 

   Han, ja, det er en mann, er uvanlig. Uvanlig musikalsk. Uvanlig raus. Uvanlig kunnskapsrik. Uvanlig åpen for å tenke nytt. Uvanlig allsidig. Uvanlig pedagogisk. Uvanlig godt likt. Uvanlig beskjeden på egne vegne. 

   Han har en CV lang som manuset til Nicholas Nickleby. Har skrevet flere noter enn Mozart. Har jobbet med flere sangere og skuespillere enn det finnes seter i Oslo Spektrum.

   Han har jobbet som pianist og pedagog. Som komponist og arrangør. Som orkesterleder og musikalsk ansvarlig, som kapellmester og akkompagnatør.

   På Barratt-Due, på Riksteateret, på Nationaltheatret, på Det Norske teateret, i NRK, på de aller fleste andre teatre og kunstneriske institusjoner i Norge, og helt til Royal Shakespeare Company i London."

   KILDE: 

   Musikkteaterforum, musikkteaterforum.no, 02.08.2019, https://musikkteaterforum.no/page-1618512