Kritikerprisen 2006/07

Dansekritikerprisen

Kritikerprisen for dans ble ikke delt ut i 2006/2007.

Teaterkritikerprisen

På dette tidspunktet offentliggjorde ikke Norsk Kritikerlag navnene på de nominerte.

Vinnere
  • Sven Nordin

    Utdrag fra Elin Høylands tale for Norsk Kritikerlag:

    "Så kan ein jo lure, men som mange av oss no er samde om faktisk lot seg gjere - korleis ein skal kunne støype kompleksiteten som ligg i Isak som nærast mytisk figur, og Markens Grøde som historisk-politisk, dystopisk og samtidig nyromantisk storverk.
    Og då kjem eg med eit av navna som klarte å overbevise oss om at dette kunne la seg gjere . Sven Nordin. Født 6. februar 1957 i Oslo, og ein av Norges mest kjente skodespelarar på tvers av teater- og tv-scener i nyare tid.

    [...]

    Og tydeleg ikkje berre i meg, for Sven Nordin skaper i samspel med regissør Hartmann og eit ensemble som overgår seg sjølv, ei førstilling som regelrett rysta oss inn til Isaks tause viten om ein livets verdi som kanskje er i ferd med å gå tapt."

    Fullstendig tale kan leses på Norsk Kritikerlags hjemmeside.

    Kilde:

    Norsk Kritikerlag, kritikerlaget.no, 24.11.2010, http://www.kritikerlaget.no/pages/nor/310-teaterkritikarprisen_20062007_sven_nordin

Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler