Musikkteaterprisen 2015

Æresprisen

Vinnere
 • Egil Monn-Iversen

  “Musikkteaterforum ønsker i år å dele ut en ærespris. Prisen går til en av de aller mest sentrale personene innen utviklingen av norsk musikkteater på 1900-tallet.

  Han har hatt mange viktige roller innen musikk, film, opera, TV, revy og teater, og har virket som musiker, komponist, arrangør, kapellmester, musikk-, film- og teaterprodusent.

  I 1948 startet han vokalgruppen The Monn Keys, han oppdaget Wenche Myhre og Wesensteen, og han har dyrket talentene til en mengde musikalkunstnere, deriblant Runar Borge, Marianne Skovli Aamodt, Mari Maurstad og Øystein Wiik. Han har også vært delaktig i starten av musikal-karrieren til bla.a. Peter Jöback på China Teatern i Stockholm. Han var også den som kjempet for å få inn dansere i norsk musikkteater, og som anerkjente koreografen som konseptuell medskaper sammen med regissør, scenograf og musikalsk leder.

  Han har produsert, komponert og arrangert musikk på flere hundre plateinnspillinger bl.a. Norges og Danmarks mestselgende plate gjennom tidene; Sissel Kyrkjebøs juleplate ”Glade jul”, som solgte over en halv million plater i Norge, og like mye i Danmark.

  Med sitt store internasjonale kontaktnett og sin evne til å finne nye talenter, og med sitt virke på Det norske teatret, Chateau Neuf, China Teatern i Stockholm og Tivoli i København, har han vært den sentrale skikkelsen bak utviklingen av et moderne skandinavisk musikkteatermiljø på internasjonalt nivå.

  Han har hatt en finger med i spillet på godt over 50 musikaloppsetninger i inn- og utland. Et dusin av dem er komponert av ham selv, hvorav musikalene Ungen og Bør Børson Jr i samarbeid med Harald Tusberg, har blitt klassikere. Han har dessuten komponert musikken til over 70 TV- og filmproduksjoner.

  Han besitter enorm faglig kunnskap, en sjelden nese for talent, en eksplisitt kvalitetssans, en utrolig hukommelse for navn og ansikter, og en ufattelig arbeidskapasitet gjennom et halvt hundreår.

  Musikkteaterforum er stolt av å kunngjøre at musikkteaterprisen, med hans families tillatelse, heretter vil bære hans navn.”

  KILDE:

  Ballade, ballade.no, 12.04.2016, http://www.ballade.no/sak/disse-vant-arets-musikkteaterpriser/

Årets Musikalartist

KILDE:

BAllade, ballade.no, 09.03.2016, http://www.ballade.no/sak/disse-kan-vinne-musikkteaterprisen/

Vinnere
 • Heidi Ruud Ellingsen

  For rollen som Mary Poppins i musikalen Mary Poppins på Folketeateret.

  “Prisen for Årets Musikalartist går til en person som er det nærmeste man kan komme en komplett musikalartist. I en rolle som i utgangspunktet har få lag å spille på, har vedkommende likevel klart å åpne opp for svakheter og sårbarhet, i et ellers stramt ytre.
  Juryen lot seg overbevise av presisjonen, overskuddet, lekenheten og musikaliteten artisten viser i denne rollen.

  Gjennom knallhard jobbing, en dose talent og en bøtte med sjarm viser årets vinner seg som en musikalartist av stort format, og som en utøver vi garantert vil kunne glede oss over i mange år fremover. I tillegg er artisten en jordnær, varm person, som kollegaer på og bak scenen setter stor pris på å jobbe med”

  KILDE:

  Ballade, ballade.no, 12.04.2016, http://www.ballade.no/sak/disse-vant-arets-musikkteaterpriser/

Nominerte
 • Herborg Kråkevik

  For rollen som Petra Friman i musikalen Hellemyrsfolket på Den Nationale Scene.

 • André Søfteland

  For rollen som Sivert Sjursen i musikalen Hellemyrsfolket på Den Nationale Scene.

 • Heidi Ruud Ellingsen

  For rollen som Mary Poppins i musikalen Mary Poppins på Folketeateret.

 • Espen Grjotheim

  For rollen som Amy Winehouse i musikkteaterforestillingen 27- The Club på Brageteateret.

 • Silje Lundblad

  For rollen som Maria von Trapp i musikalen The Sound of Music på Trøndelag Teater.

Årets forestilling

Vinnere
 • Mary Poppins

  “De fire forestillingene som i år er nominert til prisen for Årets Musikkteaterforestilling, er svært ulike, og alle er usedvanlig gode! Det er ingen enkel sak å sette opp musikaler i Norge, hverken gamle eller nye, utenlandske eller norske. Både for private og for institusjonsteatre er det en utfordring. Det er tidkrevende, kostbart og omfattende. Det vet årets vinner!

  Likevel har de satset høyt, gitt alt, og kommet ut av det med glans!

  Forestillingen som har fått flest stemmer i årets jury, har favnet bredt. Den har det visuelle, det musikalske, de sømløse overgangene, de flotte dansenumrene, det sterke ensemblet, den kompromissløse og overveldende scenografien, den imponerende teknikken og den har…magien. Forestillingen går fra mørkt til lyst, fra spillescener til store steppenumre, fra alvor til munterhet, og alt gjøres med kvalitet i alle ledd.

  Årets vinner har gjennom flere produksjoner vist at de mener alvor når de sier at de skal bli best, og det gleder oss å si at i år – i år var dere best.”

  KILDE:

  Ballade, ballade.no, 12.04.2016, http://www.ballade.no/sak/disse-vant-arets-musikkteaterpriser/

Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler