Den internasjonale Ibsenprisen 2010

Den internasjonale Ibsenprisen 2010

Den internasjonale Ibsen-prisen ærer en enkeltperson, en institusjon eller organisasjon som har brakt nye dimensjoner inn i drama- og teaterverdenen. Juryen består av ledende skikkelser fra det internasjonale teatersamfunnet. Prisen ble etablert av den norske regjeringen i 2008 og er på 2,5 millioner norske kroner.

Vinner av prisen i 2010 var Jon Fosse.

Vinnere

 • Jon Fosse

  Utdrag fra juryens uttalelse:

  "I dag er den norske forfatteren Jon Fosse ett av de ledende navnene innen moderne drama. Men han er mer enn det. Han er et univers i seg selv, et kontinent som strekker seg fra det norske Vestlandet der han fortsatt bor, som omfavner Asia, Sør-Amerika, Øst-Europa og verden som helhet. Siden debuten på Den Nationale Scene i Bergen i 1994 har hans skuespill blitt presentert i mer enn ni hundre produksjoner. Hans verk er blitt oversatt til albansk, hebraisk, katalansk, persisk, slovensk, tibetansk og førti andre språk. Nokon kjem til å komme, ett av hans tidlige og mest populære skuespill, vil få sin første fremføring i Beijing i oktober 2010. Ett av hans nyeste skuespill, med tittelen Eg er vinden, vil samtidig bli spilt i London, regissert av en av vår tids ledende regissører, franske Patrice Chéreau."

  Uttalelsen i sin helhet (på engelsk) kan leses på hjemmesidene til den internasjonale Ibsenprisen, www.ibsenawards.com, http://www.ibsenawards.com/article.php?cid=2&aid=101&typecat=0

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)