RADIO MUEZZIN

Radio Muezzin av Rimini Protokolltar utgangspunkt i bønneropene som blandes over Kairo, "byen med de tusen moskeer", og danner et multifasettert lydlandskap. Nå er dette i ferd med å endre seg. Myndighetene vil innsette én sentral muezzin som kringkastes samtidig til alle statlige moskeer. Vil tusenvis av egyptiske muezziner bringes til taushet?

I Radio Muezzin møter vi fire bønneutropere som nå er i ferd med å bli overtallige, og en ingeniør som kan kode radiosignaler. På scenen lages en moské av tepper og vifter der alle fem blir hovedpersoner i rekonstrueringen av sine egne liv. Mellom ordene de formidler og videobilder fra hverdagslivene deres oppstår nye stemmer, stemmer som beskriver forvandlingen av bønneropene i den tekniske reproduksjonens tid. Hovedpersonene blir individuelle representanter for en religiøs kultur som, på tross av sine mange ansikter, ofte reduseres til enkle fiendebilder i den vestlige verden.

Rimini Protokoll ble etablert i 2000 av Helgard Haug, Stefan Kaegi og Daniel Wetzel. De har oppnådd stor internasjonal oppmerksomhet med arbeider som ofte utspiller seg i det fargerike grenselandet mellom fiksjon og virkelighet. I deres ”ekspertteater” er det ikke vitenskapelig ekspertise de søker etter, men ”vanlige folks” kunnskap om egne hverdagsliv. Med teatrets virkemidler bringer Rimini Protokoll uvanlige synsvinkler på vår virkelighet fram i lyset.

Informasjon

(Objekt ID 6681)
Objekttype Originalverk
Verktype Hendelse
Opphavspersoner (1)
Stefan Kaegi – Forfatter
Produksjoner (1)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler