Nattblind

Nattblind er et skuespill av Darja Stocker (Sveits), oversatt til norsk av Øystein Ulfsberg Brager og Philip Thorne. Originaltittelen på tysk er Nachtblind.

Denne handlingsbeskrivelsen stammer fra Oslo Internasjonale Teater, som satte opp stykket som regissert lesning i 2011:

"Darja Stocker er blitt hyllet som en av Sveits' fremste unge, kvinnelige dramatikere etter gjennombruddet med Nattblind (Nachtblind). Stykket har blitt spilt over hele den tysktalende verden og er også utgitt på engelsk.

Stykket handler om tenåringsjenta Leyla som er sammen med en gutt som slår henne. Familieforholdene til Leyla er heller ikke de beste, med en far som bedrar mor, en oppmerksomhetskrevende tenåringsbror og en mor som synes familiens ansikt utad er det viktigste i verden. Men når Leyla møter hyperintelligente Moe, en gutt som er helt annerledes fra alle andre gutter hun har møtt - og den rake motsetning til den voldelige kjæresten hennes - begynner ting å forandre seg. Nattblind forteller en varm og var historie om styrken man kan finne i vennskap, og minner oss på at det kan gå bra til slutt."

Kilde:

Oslo Internasjonale Teater, oslointernasjonaleteater.com, 14.09.2012, http://oslointernasjonaleteater.com/2011/02/22/nattblind-av-darja-stocker/

Informasjon

(Objekt ID 24142)
Objekttype Originalverk
Originaltittel Nachtblind
Verktype Manus
Opphavspersoner (3)
Darja Stocker – Forfatter
Philip Thorne – Oversetter
Øystein Ulsberg Brager – Oversetter
Produksjoner (1)
Tittel Premiere
Nattblind (Oslo Internasjonale Teater) 2011
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler