Porselen

Porselen er et teaterstykke av Chay Yew (Singapore), oversatt til norsk av Michael H. Sciarrone.

Denne handlingsbeskrivelsen stammer fra Oslo Internasjonale Teater, som satte opp stykket som regissert lesning i 2011:

"Nitten år gamle asiatiske John Lee skyter sin homofile elsker seks ganger i brystet, magen og skrittet, på et offentlig toalett i London. Er det en ting han ikke har lyst til, så er det å fortelle den middelmådige, alkoholiserte og uortodokse psykologen Jack Worthing hvorfor han gjorde det.

Sensasjonsjournalisten Marin Forbes er også interessert i Johns blodige historie, særlig fordi åstedet for drapet er et toalett kjent for tilfeldig sex mellom menn. Forbes' assortement av intervjuobjekter på gata i London avslører et samfunn dominert av grumsete meninger gjemt under en høflig overflate, der homofobi og homofili, fremmedfykt og fascinasjon for det fremmede lever side om side.

I dette prisvinnende skuespillet utforskes Johns opplevelser som ung, homofil asiat gjennom en vev av tekstlige nivåer. Nåtid og fortid, terapitimer og intervjuer, en kinesisk myte og sluttscenen i Carmen veves sammen for å danne et komplekst bilde av en outsider som ikke føler seg hjemme i noen leire."

Kilde:

Oslo Internasjonale Teater, oslointernasjonaleteater.com, 14.09.2012, http://oslointernasjonaleteater.com/2011/01/23/porselen/

Informasjon

(Objekt ID 24136)
Objekttype Originalverk
Originaltittel Porcelain
Verktype Manus
Opphavspersoner (2)
Chay Yew – Forfatter
Michael Hallbäck Sciarrone – Oversetter
Produksjoner (1)
Tittel Premiere
Porselen (Oslo Internasjonale Teater) 2011
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler