Nina Woxholtt

Født11. jan. 1967
FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Nina Woxholtt

Nina Woxholtt (født 11. januar 1967 i Porsgrunn) er norsk skuespiller med erfaring fra blant annet Det Norske Teatret og Teatret Vårt i Molde, samt film og TV.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  Mer om Nina Woxholtt

  Woxholtt ble i 1990 ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo, og debuterte som Mary Warren i Arthur MillersHeksejakt. Hun fikk sitt store gjennombrudd som hovedrolleinnehaver i Bentein Baardsons oppsetning av Antigone av Sofokles, og suksessen fortsatte som Pippi Langstrømpe.

  I 1993 gjestet hun Teatret Vårt i Molde som Solveig i Peer Gynt, mens hun var Den Grønnkledte i TV-versjonen samme år. Hun fortsatte i TV, og året etter fikk hun en rolle i den populære norske dramaserien Vestavind.

  Hun debuterte som filmskuespiller i Hører du ikke hva jeg sier! i 1995, og fikk en betydelig større rolle i filmatiseringen av Anne-Cath. VestlysOle Aleksander Filibom-bom-bom i 1998.

  Woxholtt gikk tilbake til TV-skjermen og ble i 2003 tildelt Gullruten, i kategorien «Beste TV-skuespiller», for sin rolle som Cecilie Melvold i Fox Grønland. Hun spilte så inn enda en film, Venner for livet, før hun gikk tilbake til TV igjen, for en mindre rolle i Sørgekåpen i 2007.

  I 2009 fikk hun sin største TV-rolle, i oppfølgeren til Mot i brøstet og Karl & Co; Karl III, hvor hun spiller Karl Reveruds kone Agnes.

  Hun giftet seg i 2002 med musikerkjæresten Ole Kristian Wetten på toppen av katedralen La Sagrada Família i Barcelona.[1]

  Kilde:

  Wikipedia, no.wikipedia.org, 11.01.2012, http://no.wikipedia.org/wiki/Nina_Woxholtt

  Medvirket i