Hanne Tømta

Født21. aug. 1968
FunksjonerRegissør, Teatersjef
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Hanne Tømta

Hanne Tømta (født 21. august 1968, Oslo) er en norsk teaterregissør og teatersjef, utdannet ved St. Petersburg Statlige Teaterakademi (uteksaminert 1998). Hun har regissert tallrike oppsetninger i Norge.

Hanne Tømta var teatersjef ved Rogaland Teater 2005–2008. Fra januar 2009 har Tømta vært teatersjef ved Nationaltheatret.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Vis mindre

Vis alle

Mer om Hanne Tømta

For Nationaltheatret har Hanne Tømta blant annet regissert Anna Karenina, En får væra som en er - en Ole Ivars musikal og Tre søstre. Sistnevnte mottok tre nominasjoner til Heddaprisen 2015 og vant to av prisene. Hanne Tømta vant prisen i klassen for beste regi, og Espen Skjønberg i klassen for beste mannlige medspiller for rollen som Ivan Tsjebutykin. I tillegg ble forestillingen nominert i klassen for årets forestilling.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Tømta:

"De store klassikere er kjente tekster. Kvaliteten er ubestridt, regissørens fallhøyde er derfor også stor. Prisvinneren i klassen for beste regi har med mange små, intelligente grep lykkes i å få fram tekstens kloke og mangetydige menneskelighet. Hennes grep gjør skuespillet med sitt brede rollegalleri friskt for oss, der er som vi ser en gammel kjenning for første gang.

Prisen for beste regi går til Hanne Tømta."

Et utvalg av hennes øvrige regiarbeider omfatter Heksene på Hålogaland Teater/Sogn og Fjordane Teater, Karlson på taket på Oslo Nye Teater, Pippi Langstrømpe på Den Nationale Scene, Kvinner på randen på Teatergarasjen, Bergen, Kalkunen på Oslo Nye Teater/Centralteatret.

KILDER:

Store norske leksikon, snl.no, 05.11.2010, http://snl.no/Hanne_T%C3%B8mta

Nationaltheatret, http://www.nationaltheatret.no/Hanne+T%C3%B8mta.b7C_wJzQXD.ips

Heddaprisen, heddaprisen.no, 20.05.2015, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1306

Heddaprisen, heddaprisen.no, 21.06.2015, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1367

Alle tilknytninger

Medvirket i