Faten Mahdi Al-Hussaini

FunksjonerAnnet
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Faten Mahdi Al-Hussaini

Faten Mahdi Al-Hussaini er en norsk samfunnsdebattant, og en av stifterne bak tenketanken Just Unity.

Hun tok del i teaterproduksjonen Utafor på Det Norske Teatret i 2018. Utafor mottok to priser under Heddaprisen 2018: Produksjonen mottok prisen i klassen beste forestilling for ungdom, mens Svein Tindberg, Faten Mahdi Al-Hussaini, Yousef Bartho Al-Nahi, Siri Marie Seim Sønstelie og Tor Itai Keilen mottok prisen i kategorien for særlig kunstnerisk innsats.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

  • Heddaprisen 2018
    Tildelt pris i kategorien Særlig kunstnerisk innsats

Mer om Faten Mahdi Al-Hussaini

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for beste forestilling for ungdom-prisen til Utafor:

"Årets vinner i kategorien beste forestilling for ungdom oppfyller samtlige av kravene i juryens retningslinjer. Den holder høyt kunstnerisk nivå. Den er egenartet og går inn i en av våre aller mest aktuelle samfunnsdebatter. Den presenterer et originalt og utfordrende stoff på en kunstnerisk gjennomarbeidet måte. Vinnerforestillingen lykkes i å samle sprikende og smertefulle erfaringer i et helhetlig kunstnerisk uttrykk, der unge individualister slipper til med sin egen stemme, mens de samtidig forenes i én felles tone. Sceniske virkemidler underbygger temaene, og det ordløse uttrykkes i dans og sang. Med sine sanne og engasjerende fortellinger og sitt poetiske scenespråk, utvider vinneren forståelsen av hva det kan innebære å finne sin plass i dagens Norge.

Prisen går til Utafor."

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for særlig kunstnerisk innsats-prisen til Svein Tindberg, Faten Mahdi Al-Hussaini, Yousef Bartho Al-Nahi, Siri Marie Seim Sønstelie og Tor Itai Keilen:

"Det er ingen selvfølge at Heddaprisen for særlig kunstnerisk innsats deles ut. I år blir den gitt til en unik teaterbegivenhet, et eksempel på at store ting kan skje når tro, håp og utholdenhet får virke sammen. Da kan tro bli teater og håp bli realitet. Ulike elementer kan samles til en helhet som blir større enn summen av hver del. Da skjer det all kunst streber mot: Ny virkelighet skapes, og forståelser utvides. Dette krever entusiasme, tålmodighet og personlig mot. Det krever at en holder fast i sin visjon. Det krever også at en legger ned hardt og omfattende arbeid i tekst og i scenisk utforming. Årets pris deles mellom et erfarent teatermenneske og fire unge idealister som har våget å møte det ukjente i og utenfor seg selv. De har delt erfaringer, feiltrinn, sorg og trass. De har delt glede, humor og triumf.

Prisen for særlig kunstnerisk innsats går i år til Svein Tindberg, Faten Mahdi Al-Hussaini, Yousef Bartho Al-Nahi, Siri Marie Seim Sønstelie og Tor Itai Keilen for Utafor."

KILDE:

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2018

Medvirket i