Hege Randi Tørressen

Født1. jan. 1959
FunksjonerDramaturg
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Hege Randi Tørressen

Hege Randi Tørressen (født 1959) er dramaturg. Hun har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1998, og har vært produksjonsdramaturg for oppsetninger på alle teatrets scener.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Hege Randi Tørressen

Hege Randi Tørresen har arbeidet med ny norsk og utenlandsk dramatikk og med klassikere, inkludert Ibsens stykker. Hun har også dramatisert romaner. 

Markens grøde, som hun dramatiserte sammen med Sebastian Hartmann, fikk Heddaprisen 2007 i klassen for årets teaterprosjekt.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Årets teaterprosjekt skal naturligvis være en god forestilling. Men årets teaterprosjekt skal dessuten være en begivenhet i seg selv, og fremstå i en original form. Årets vinner tilfredsstiller alle disse kravene fullt ut: Oppsetningen bryter med den velkjente psykologiske realismen, og tar i bruk totaliteten av teatrets virkemidler. På eminent vis innfrir den alle våre bangeste anelser mens den gjennom sitt kunstneriske overskudd etablerer direkte kontakt med teatersalongen, og tar publikum med storm.

Årets vinner er Markens grøde, Nationaltheatret, våren 2007, i regi av Sebastian Hartmann."

En fullstendig liste over oppsetningene Hege Randi Tørressen har tatt del i på Nationaltheatret, finnes i teatrets forestillingsdatabase.

Kilder: 

Heddaprisen

Nationaltheatret, nationaltheatret.no, 28.10.2010, http://www.detapneteater.no/pub/daat/forestillinger/?aid=361&cid=17&sac=all&viewall=1#daat

Alle tilknytninger

Medvirket i