Hege Randi Tørressen

Hege Randi Tørressen (født 1959) er dramaturg. Hun har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1998, og har vært produksjonsdramaturg for oppsetninger på alle teatrets scener.

Informasjon

(Objekt ID 7858)
Objekttype Person
Født 1. jan. 1959
Funksjoner Dramaturg
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Address Fjellstrand
Les mer

Hege Randi Tørresen har arbeidet med ny norsk og utenlandsk dramatikk og med klassikere, inkludert Ibsens stykker. Hun har også dramatisert romaner. 

Markens grøde, som hun dramatiserte sammen med Sebastian Hartmann, fikk Heddaprisen 2007 i klassen for årets teaterprosjekt.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Årets teaterprosjekt skal naturligvis være en god forestilling. Men årets teaterprosjekt skal dessuten være en begivenhet i seg selv, og fremstå i en original form. Årets vinner tilfredsstiller alle disse kravene fullt ut: Oppsetningen bryter med den velkjente psykologiske realismen, og tar i bruk totaliteten av teatrets virkemidler. På eminent vis innfrir den alle våre bangeste anelser mens den gjennom sitt kunstneriske overskudd etablerer direkte kontakt med teatersalongen, og tar publikum med storm.

Årets vinner er Markens grøde, Nationaltheatret, våren 2007, i regi av Sebastian Hartmann."

En fullstendig liste over oppsetningene Hege Randi Tørressen har tatt del i på Nationaltheatret, finnes i teatrets forestillingsdatabase.

Kilder: 

Heddaprisen

Nationaltheatret, nationaltheatret.no, 28.10.2010, http://www.detapneteater.no/pub/daat/forestillinger/?aid=361&cid=17&sac=all&viewall=1#daat

Utdanning

Ludwig-Maximilian-Universität, München, Tyskland

Tilknyttet (1)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler