Torbjørn Eriksen

FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Torbjørn Eriksen

Torbjørn Eriksen er en norsk skuespiller.

Torbjørn Eriksen er født i 1980, og er utdannet fra Statens Teaterhøgskole der han gikk fra 2000 til 2003.

Han var tilknyttet Rogaland Teater fra 2003 til 2005, og spilte der blant annet i Nicholas Nickleby, En handelsreisendes død, og Jon Fosses Dei døde hundane.

I 2006 kom han til Det Norske Teatret, der han har medvirket i klassikere som Richard II, Richard III, Lærde damer og Andromake, men også i moderne samtidsdramatikk som Få meg på, for fanden, Ned til sol, og Skuggen av ein gut. I 2010 var han Werther i Den unge Werthers lidingar, og han tolket tittelrollen i Hamlet med Anders T. Andersen som regissør i Thaulowhullet utenfor Tønsberg der Teater Ibsen og Thesbiteatret samarbeidet om oppsetningen.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  • Heddaprisen 2015
   Tildelt pris i kategorien Beste mannlige skuespiller
  • Heddaprisen 2015
   Nominert i kategorien Beste mannlige skuespiller
  • Kritikerprisene 2015
   Nominert i kategorien Teaterkritikerprisen
  • Heddaprisen 2012
   Tildelt pris i kategorien Beste mannlige birolle/medspiller
  • Heddaprisen 2012
   Nominert i kategorien Beste mannlige birolle/medspiller

  Mer om Torbjørn Eriksen

  Torbjørn Eriksen vant Heddaprisen 2012 i kategorien for beste mannelige birolle for rollen som Orin i Sorga kler Elektra, regi Eirik Stubø, Det Norske Teatret.

  Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

  "I snart et tiår har årets vinner gjort seg gjeldende på teaterscenen, både i Oslo og andre steder. Han utmerker seg ved å ha en på en og samme tid instinktiv og intellektuell tilnærming til karakterene han fremstiller, og slik gjør han dem til levende og komplekse mennesker. Han har også evnen til å lytte, og dermed oppstår et treffsikkert og spennende samspill mellom ham og hans medspillere.

  Han får prisen for sin nyanserte og gripende tolkning av en ung mann som er splittet mellom hat og kjærlighet, mellom hevnlyst og den dypeste skyld.

  Heddaprisen for beste mannlige birolle/medspiller går til Torbjørn Eriksen for hans tolkning av Orin Mannon i Sorga kler Elektra på Det Norske Teatret."

  Torbjørn Eriksen vant Heddaprisen 2015 i klassen for beste mannlige skuespiller for tittelrollen i Hamlet, regissert av Kjersti Horn for Rogaland Teater (2014). Forestillingen vant dessuten pris i klassen for årets forestilling, og Horn ble nominert i klassen for beste regi.

  Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Eriksen:

  "En mannlig hovedrolle har ofte definisjonsmakten i forestillingen. Slik er det i svært stor grad med årets prisvinner som med sin intense tilstedeværelse gir en særlig troverdighet til rollen. Han henvender seg direkte til publikum, og med en kombinasjon av inderlighet og harme gir han overraskende aktualitet til innholdet. Kompromissløst og enkelt formidler han en omfattende og komplisert tekst og gir ordene tyngde og tydelighet gjennom refleksjon og nølende ettertanke.

  Årets pris for beste mannlige skuespiller går til Torbjørn Eriksen."

  KILDER:

  Heddaprisen, 29.05.2012, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?&mid=1031&aid=1030

  Heddaprisen, heddaprisen.no, 20.05.2015, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1306

  Heddaprisen, heddaprisen.no, 21.06.2015, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1367

  Medvirket i