Erik Hedin

Erik Hedin er lyddesigner og komponist, utdannet ved Dramatiska Institutet i Stockholm (2006). Han har medvirket i en rekke produksjoner i Sverige og Norge, blant annet Mitt namn er Rachel Corrie på Det Norske Teatret, Peer Gynt på Rogaland Teater og Onkel Vanja på Nationaltheatret.

Erik Hedin vant Heddaprisen 2023 sammen med Mads Sjøgård PettersenOscar Udbye og Michaela Vyskocil Gettwert for videoregi, lyddesign, lysdesign og kameraføring for Romeo og Julie (av William Shakespeare, regi Kjersti Horn – Den Nationale Scene) i kategorien Beste audiovisuell design.

Informasjon

(Objekt ID 6819)
Objekttype Person
Født 15. sep. 1974
Funksjoner Lyddesigner, Lydtekniker
Nasjonalitet Svensk
Kjønn Mann
Epost erik@ljudet.com
Nettsted Erik Hedin
Les mer

Sammen ble Erik Hedin, Reinhard Traub og Per Christian Revholt nominert til Heddaprisen 2015 i klassen for beste audiovisuelle design for sitt arbeid med Et drømspill av August Strindberg, regi Calixto Bieito, Nationaltheatret.

Sammen med Sven Haraldsson og Mads Sjøgård Pettersen ble han nominert til Heddaprisen 2020 i klassen for beste audiovisuelle design for sitt arbeid med Raskolnikov, Det Norske Teatret og Det Vestnorske Teatret (2019). Haraldsson og Pettersen var nominert for videokonseptet, og Hedin for lyddesignen.

Hedin er samboer med regissør Kjersti Horn.

KILDER:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 20.05.2015, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1306

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.07.20, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2020

Utdanning

Bachelor lyddesign for scenekunst/teater, Dramatiska Institutet, Stockholm

Utmerkelser - Tildelinger (1)