Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Program til Snødronningen (2005), sommerteater i Frognerparken pdf 2005 Last ned

Nils Jørgen Kaalstad

Også kjent som: Jøgge

Nils Jørgen «Jøgge» Kaalstad (født 23. januar 1979 i Bærum) er en norsk skuespiller og musikkartist i sjangeren elektronisk klubbmusikk under navnet Sideshow Jøgge.

Kaalstad fikk Heddaprisen 2019 i klassen for beste mannlige skuespiller/medspiller for sin medvirkning til Uten navn, Østfold Kulturutvikling i samarbeid med Kulturdråpen.

Informasjon

(Objekt ID 6269)
Objekttype Person
Også kjent som Jøgge
Født 23. jan. 1979
Funksjoner Skuespiller, Artist
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Nettsted IMDb, STORE NORSKE LEKSIKON, NATIONALTHEATRET ARKIV
Les mer

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Kaalstad:

"Det hender at en skuespillerprestasjon først fyller hele scenerommet, for så å feste seg i bevisstheten for ettertiden. Den skuespilleren det her er snakk om, er en samlende kraft i enhver forstand, på lag med sine medspillere og under huden på en tekst som formidler den grenseløse kjærligheten og den like grenseløse fortvilelsen. Uredd skreller han bort alt unødig for å nå inn til kjernen i det han ønsker å formidle. Han viser en uhyre finstemt forståelse for ømhet og omtanke, uten andre store fakter enn dem sorgen, sinnet og avmakten påfører et menneske som griper ubehjelpelig fra sidelinjen, vel vitende om at taket vil glippe. Slik blir denne rollen et eksempel på hvordan teatret kan fri seg fra filtre og illusjoner, og bli en scene fra den virkeligheten stykket er satt til å målbære. Hans nære framstilling av en pårørende far ryster så vel skuespiller som publikum."

KILDER:

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.10.19, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2019

Sceneweb om Heddaprisen, www.sceneweb.no, 16.10.19, https://sceneweb.no/nb/awarding/93019/Heddaprisen_2019-2019

Utdanning

2007  Skuespillerlinjen ved Teaterhøgskolen, Oslo, Norge