Torkil Sandsund

Født15. jun. 1977
FunksjonerRegissør
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Torkil Sandsund

Torkil Sandsund er en norsk regissør, født 15. juni 1977.

Torkil Sandsund har regilinjen fra Statens Kunsthøgskole, og satte høsten 2005 som sin diplomoppgave opp Tennessee Williams' Kingdom of Earth på Rogaland Teater.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  Mer om Torkil Sandsund

  Våren 2006 satte Torkil Sandsund opp Roland Schimmelpfennigs For en bedre verden som ble spilt tre ganger på Den Nationale Scenes Dager for samtidsdramatikk.

  Han tok del i Den Nationale Scenes Afghanistan-prosjekt i Kabul i 2007-2008.

  I Norge er han en av drivkraftene bak Black Box Teaters Podium, en prøvescene for live-, lyd-, video-, og installasjonskunst, og et aktivt scenekunst-laboratorium.

  Sammen med samboeren Miriam Prestøy Lie utgjør han scenekunstkompaniet Sandsund/Lie ANS. De har produsert Delfinen i samarbeid med Hordaland Teater og Sogn og Fjordane Teater, og Urmakarens Hjarte i samarbeid med Sogn og Fjordane Teater. Urmakarens Hjarte ble nominert til Heddaprisen 2012 i kategorien for beste barne- og ungdomsforestilling.

  I 2007 ble Torkil Sandsund nominert til Heddaprisen i klassen for beste regi for Tvillingar av Agota Kristof på Det Norske Teatret.

  Torkil Sandsund regisserte også Mikal Hetles siste ord på Sogn og Fjordane Teater i 2007. Dette var stykket Edvard Hoem fikk den norske Ibsenprisen for.

  Kilder:

  Store Norske Leksikon, http://snl.no/Torkil_Sandsund

  Heddaprisen

  Alle tilknytninger

  Medvirket i