Birgitte Larsen

Født15. sep. 1981
FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Birgitte Larsen

Birgitte Larsen er en norsk skuespiller. Birgitte Larsen vant Heddaprisen 2007 i klassen for beste kvinnelige hovedrolle.

Birgitte Larsen har mottatt Sverre Anker Ousdals kulturstipend og Kvinesdal kommunes kulturstipend.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Verk av Birgitte Larsen

  Vis alle

  Utmerkelser

  Mer om Birgitte Larsen

  Birgitte Larsen var bare 18 år gammel da hun kom inn på Teaterskolen ved aller første forsøk. Det var i 2000, og i 2003 startet hennes karriere på Det Norske Teatret der hun debuterte i rollen som Angel i Bikubesong.

  For Nationaltheatret har hun blant annet spilt Erna i Teatermakeren av Thomas Bernhard (2004), Hedvig i Vildanden (2004), den yngste datteren i Krig av Lars Norén (2005), den andre unge kvinna i Jon Fosses Svevn (2005), og jenta i Lorcas Blodbryllup (2006), Nora Helmer i Matias Faldbakkens Kaldt Produkt (2007), Indras datter/Agnes i Strindbergs Et Drømspill (2008), Petra i Ibsens En Folkefiende (2008), flere roller i Jorinde Dröses dramatisering av Hamsuns Sult (2008), flere roller i Molières Misantropen (2009), Simon i Nigel Williams' dramatisering av Goldings Fluenes herre (2010), mammaen til Odin i Goksøyr/Martens' Foreldremøte (2011) og Omega/Arbeidsministeren i Arthur Koestlers Twilight Bar (2012).

  Da Birgitte Larsen i 2007 mottok Heddaprisen for rollen som Laura i Glassmenasjeriet, oppga Heddajuryen følgende begrunnelse:

  "Årets vinner er ung. Det er ikke så mange årene siden hun avsluttet sin skuespillerutdanning, men hun har allerede lydhørt og finstemt tolket både klassikere som Euripides, Ibsen, Strindberg og Lorca, og samtidsdramatikere som Lars Norén og Jon Fosse. Hun får prisen for sin fremstilling av en sky, sårbar og livsudyktig kvinne. I denne rollen var hun intens, men stillferdig, hjerteskjærende, men fri for all sentimentalitet: Tolkningen var gnistrende scenekunst, og opplevdes som ren teatermagi.

  Prisen for beste kvinnelige hovedrolle går til Birgitte Larsen for tolkningen av Laura Wingfield i Glassmenasjeriet av Tennessee Williams på Nationaltheatret våren 2007."

  Birgitte Larsen medvirket i filmen Den brysomme mannen (2006).

  KILDER:

  Heddaprisen

  Nationaltheatret

  Medvirket i

  Verk av Birgitte Larsen