Mari Maurstad

Mari Maurstad (født 17. mars 1957) er en norsk skuespiller.

Mari Maurstad har vært ansatt på Nationaltheatret siden 1981, og der har hun tolket rundt 50 roller, blant andre Adela i Bernarda Albas Hus, Polly i Tolvskillingsoperaen, og Døden i Nattergalen.

Hun har også medvirket i revyer og musikaler ved ulike teatre, og hun har spilt Eliza Doolittle i My Fair Lady, Val i A Chorus Line, Kate i Kiss me Kate.

Informasjon

(Objekt ID 5790)
Objekttype Person
Født 17. mar. 1957
Funksjoner Forfatter, Skuespiller, Produsent
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Mari Maurstad har i en årrekke hatt sentrale rolle i utendørsoppsetningen av Peer Gynt ved Gålåvatnet, og hun har skrevet/produsert egne soloforestillinger som Maris glade Mariritt og Mariality, sist barneforestillingen Snipp Snapp Snabel (2007). Hun har dessuten utgitt 16 bøker for barn og voksne og seks CDer, og har medvirket i flere spillefilmer og TV-serier.

I 2001 mottok hun Leif Justers ærespris.

Mari Maurstad fikk Heddaprisen 2008 i klassen for beste kvinnelige birolle for rollen som Lina Lamont i Singin' in the rain Oslo Nye Teater våren 2008.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"I over 30 år har hun vært en viktig del ikke bare av norsk teater, men av norsk kulturliv. Hun har tolket klassiske kvinneroller, men også gledet og moret et stort publikum med sin elegante innsats i revyer og musikaler. Hun har laget soloforestillinger, både for barn og voksne, hun har gitt ut bøker og CDer, og medvirket i filmer.

Hun får prisen for en glimrende karakterkomposisjon der hun med nådeløs selvironi, sylskarpt vidd og menneskelig patos skildrer en halvgammel kvinne på forfengelighetens marked.

Prisen for beste kvinnelige birolle går til Mari Maurstad for rollen som Miss Lamont i Singin' in the rain på Oslo Nye Teater våren 2008."

Kilde:

Heddaprisen

Verk (2)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Mariality Manus – Forfatter
Maris glade mariritt Manus – Forfatter