Kirsti Stubø

Også kjent somKirsti Refseth
FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Kirsti Stubø

Kirsti Stubø er en norsk skuespiller.

Kirsti Stubø, født Kirsti Refseth i 1975, er utdannet på Statens Teaterhøgskole (1995–1998). Hun var først to år på Rogaland Teater der hun blant annet tolket Irina i Tre søstre før hun i 2001 ble ansatt på Det Norske Teatret der hun bl. a. har spilt Solveig i Peer Gynt, Kassandra i Orestien, Indras dotter i Eit draumspel og Hermione i Andromake, en tolkning som i 2009 ga henne Heddaprisen for beste birolle.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  Mer om Kirsti Stubø

  Da Kirsti Stubø fikk Heddaprisen 2009 oppga Heddajuryen følgende begrunnelse:

  "Etter å ha avsluttet sin utdanning på Teaterhøgskolen, har årets vinner på to viktige teatre gitt scenisk liv til mange høyst ulike unge kvinneskikkelser, og hun har også rukket å bli en prisvinnende filmskuespiller.

  Hun får prisen for sin tolkning av en i utgangspunktet selvsikker og kamplysten ung kvinne, som i løpet av noen skjebnesvangre møter bringes til vanviddets rand. Briljant skaper prisvinneren et levende og troverdig psykologisk portrett av en lidenskapelig og fortvilet ung kvinne, selve stormens sentrum i en ellers neddempet og kjølig oppsetning.

  Prisen for beste kvinnelige birolle går til Kirsti Stubø for rollen som Hermione i Andromake på Det Norske Teatret våren 2009."

  I 2010 og 2011 har hun vært på Stockholms Stadsteater der hun bl.a. har tolket Elektra i Orestien og tittelrollen i Emilia Galotti. Hun har også medvirket i film, og på Den internasjonale filmfestivalen i Moskva i 2007 fikk hun den høythengende Beste skuespillerinne-prisen for sin innsats i filmen Opium.

  Kirsti Stubø var nominert til Heddaprisen 2012 i kategorien for beste kvinnelige hovedrolle for rollen som Lavinia Mannon i Sorga kler Elektra, regi Eirik Stubø, Det Norske Teatret.

  Kirsti Stubø er gift med regissør Eirik Stubø. Hennes pikenavn er Refseth.

  Kilde:

  Heddaprisen, 29.05.2012, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?&mid=1031&aid=1030

  Medvirket i