Valborg Frøysnes

Valborg Frøysnes er en norsk skuespiller.

Valborg Frøysnes er født i 1977. Hun har sin skuespillerutdannelse fra Rose Bruford College of Speech and Drama i England. Etter utdannelsen har hun både arbeidet som skuespiller og dramalærer i London. I Norge har hun vært ansatt på Teatret Vårt.

Informasjon

(Objekt ID 5696)
Objekttype Person
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Les mer

Valborg Frøysnes er en allsidig skuespiller som har tolket en rekke svært ulike roller. Fra Bjørnar Teigens ungdomsstykke Ansiktet på Mars til Bjørnsons Sigurd Slembe og Over Ævne II, begge i regi av tyske Uwe Cramer. Hun var med i Vinterdvale av Helen Veerburg som fikk Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling i 2008.

Videre har Valborg Frøysnes spilt i Det regner aske av Bjørnar Teigen, urpremiere i 2009, og i 2009 og 2010 medvirket hun i teatrets barneforestilling Taremareby.

Valborg Frøysnes vant Heddaprisen 2010 i kategorien for beste kvinnelige birolle for rollen som Mariedl i Presidentinnene av Werner Schwab, regi Frode Rasmussen, Teatret Vårt. Juryens begrunnelse var som følger:

"På det teatret der hun har arbeidet siden hun ble ferdig med sin kunstneriske utdannelse, har hun tolket en rekke kvinneroller. Alle tolkningene har vært forskjellige, men en ting har de hatt til felles: Scenisk nærvær og sterk utstråling. Det har vært solide og gode prestasjoner, men da årets vinner i fjor høst fikk i oppdrag å tolke en helt annen kvinnetype, åpenbarte hun nye og spennende sider ved sitt talent.

Med finstemte, presise detaljer, uten snev av den lettvinte karikering som rollen lett kan innby til, får hun fram at den enfoldige, nærmest tilbakestående kvinnen hun fremstiller, har et rent hjerte, men også er det eneste streifet av håp i en dekadent og uhyggelig verden.

Prisen går til Valborg Frøysnes for hennes gjennomførte og rørende tolkning av Mariedl i Presidentinnene på Teatret Vårt."

Kilde:

NTO, nto.no, 28.04.2011, http://www.nto.no/pub/NTO/hedda/?aid=485#NTO

Tilknyttet (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)
Utmerkelser - med i jury (1)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler