Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Intervju med Juni Dahr, Yngve Sundvor og Gard B. Eidsvold av Tom Inge Andersen, Harstad Tidende pdf 11. mai. 2005 Last ned

Gard B. Eidsvold

Også kjent som: Gard Bjørnstjerne Eidsvold

Gard Bjørnstjerne Eidsvold (født 7. mai 1966) er en norsk skuespiller, regissør, scenograf og manusforfatter.  

I 1995 tok Gard B. Eidsvold initiativet til etableringen av teaterkompaniet Oslo Moderne Teater, som skulle være et motstykke til institusjonene. OMT fikk sin første suksess med Sult i 1999, et samarbeidsprosjekt med Nationaltheatret. Sult fikk Heddaprisen kategorien Beste oppsetning og Teaterkritikerprisen i 1999.  
I perioden 1998-2009 har Eidsvold vært tilknyttet Teater Ibsen, Agder Teater, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Nationaltheatret. I dag er han administrativ leder, produsent og skuespiller ved Statsteatret. Han er også ansatt hos Skuespiller- og danseralliansen.

Informasjon

(Objekt ID 5667)
Objekttype Person
Også kjent som Gard Bjørnstjerne Eidsvold
Født 7. mai. 1966
Funksjoner Regissør, Scenograf, Skuespiller, Dramatiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Nesodden
Les mer

Gard B. Eidsvold har også en betydelig filmkarriere og har spilt i omkring 50 filmer med stort og smått. Blant dem er Kvinnen i mitt liv, Salmer fra kjøkkenet, Salige er de som tørster og Kjærlighetens kjøtere, for bare å nevne noen. Les mer om dette på IMdB: http://www.imdb.com/name/nm0251656/

Eidsvold har også medvirket i en rekke TV-serier og i Radioteatret.  Han vant Gullruten som beste skuespiller i 2010.

Gard B. Eidsvold ble nominert til Heddaprisen 2008 i kategorien for beste mannlige hovedrolle for rollen som Kleggen i Verdiløse menn av Christopher Nielsen, regi Anders T. Andersen, Nationaltheatret/Teatret på Torshov.

Han er bror av Eindride Eidsvold.

KILDER:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 18.06.2012

Store Norske Leksikon, snl.no, 18.06.2012, https://snl.no/Gard_B._Eidsvold

Tilknyttet (9)
Utmerkelser - Tildelinger (1)