Irene Vesterhus Theisen

Irene Vesterhus Theisen er en norsk danser.

Hun tok del i å skape We Come in Peace (2019), en danseproduksjon av Helgebostad, Johannesdottir, Lauvdal, Floen og Theisen. Hun, Kristin Helgebostad, Heida Karine Johannesdottir Mobeck, Anja Lauvdal og Fredrik Floen mottok Kritikerprisen for dans 2019/2020 for sitt arbeid med produksjonen.

Informasjon

(Objekt ID 47154)
Objekttype Person
Funksjoner Danser
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

I sin tale ved utdelingen av Dansekritikerprisen 2019/2020 sa Karen Frøsland Nystøyl blant annet dette:

"We Come in Peace er en bemerkelsesverdig forestilling. Den er blitt kalt et nydelig stykke performancekunst, et modig og rørende prosjekt, en forestilling som skinner ut til verdensrommet og tilbake. Den er sjelden fordi den er sin egen sjanger: We Come in Peace er verdens første samtidsdansical. Måtte det være en sjanger som er kommet for å bli.

For i denne krysningen ligger muligheter både dansen og musikken kan gripe. Når samtidsdansens frihet og enorme repertoar møter musikalens vesen - den som med det letteste hjerte kan omfavne klisjeene og som har latt ironien fare for lengst - da oppstår essensen i We Come in Peace.

Gjennom Matrix-looken, gjennom lakk og lær og babydoll skinner det nakne, ubesudlede og utilgjorte, det som ofte er det vanskeligste av alt: Oppriktigheten. Den sitter i hver bevegelse, i de krevende koreografiske mønstrene, i det finurlige fotarbeidet, i tempoet, i svetten, i mellomrommene, i musikken – og i henvendelsen.

Jeg sa at årets nominerte utfordrer blikket. We Come in Peace utfordrer det å bli sett. We Come in Peace er som Frida, den står med hjertet i hånden. We Come in Peace inviterer oss inn i oss selv. Selve forestillingen er et besøk fra det verdensrommet, vesener som kommer - i fred - og vil vise oss noe. Det kunne vært en oppvisning i makt. I stedet er det en oppvisning i kjærlighet."

KILDE:

Kritikerlaget, kritikerlaget.no, 21.09.2020, https://kritikerlaget.no/saker/dansekritikerprisen-2019-2020