Glenn André Kaada

Glenn André Kaada (født 1980) er en norsk skuespiller. I mesteparten av sin karriere har han arbeidet for Rogaland Teater.

Informasjon

(Objekt ID 4613)
Objekttype Person
Født 23. mai. 1980
Funksjoner Regissør, Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Glenn André Kaada ble nominert til Heddaprisen 2014 i kategorien for beste regi for sin regi av Perpleks av Marius von Mayenburg, produsert av Rogaland Teater. Samme forestilling vant Heddaprisen i klassen for årets forestilling.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Vinneren av Heddaprisen for årets forestilling er en leken, tankefull og intelligent forestilling, som lykkes i å gjøre komplekse filosofiske problemer og refleksjoner tilgjengelig for publikum uten å ty til forenkling.

Regissøren og skuespillerne har realisert tekstens potensial ved å benytte seg av teatrets muligheter til å skape en verden hvor det er mulig å vri og vende på virkeligheten. Resultatet er en fantasifull og underholdende iscenesettelse, som inviterer publikum til å utforske ideen om at kategorier som identitet, tid og rom ikke er så stabile som vi liker å tro.

Forestillingen belønnes ikke bare fordi den dro publikum med seg inn i en verden hvor virkeligheten oppløses og er i stadig forandring. Den fortjener også anerkjennelse for å ha vist hvilken kunstnerisk verdi det ligger i et vellykket samarbeid mellom regissør og ensemble.

Prisen for årets forestilling går til Perpleks."

I tillegg vant de samlede ensemblene i Perpleks og Fruen fra havet vant Heddaprisen 2014 i kategorien for særlig kunstnerisk innsats. Kaada var også del av skuespillerensemblet bak Fruen fra havet, sammen med Nina Ellen Ødegård, Cato Skimten Storengen, Helga Guren, Ingrid Rusten og Lars Funderud Johannessen. I Perpleks spilte Ingrid Rusten, Ragnhild Mønnes, Svein Solenes og Øystein Martinsen.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen for særlig kunstnerisk innsats:

"Juryen står fritt i om de ønsker å dele ut en Heddapris for særlig kunstnerisk innsats. I år ønsker juryen å dele ut en slik pris. Prisen går ikke til en regissør, scenograf eller dramatiker. Den går heller ikke til en enkelt skuespiller. Basert på to forestillinger ved ett og samme teater går prisen til skuespillerne samlet for deres ensemblespill.

Juryen ønsker å hedre samspillet mellom skuespillerne; den kollektive prestasjonen som løfter den enkeltes sterke rolleprestasjon til teateropplevelser av særlig kvalitet og verdi. En av forestillingene er en klassiker, den andre er et moderne stykke. I begge tilfeller så vi i samspillet en renhet og naturlighet som forutsetter raushet og trygghet i ensemblet. Det fellesskapet er teatrets forutsetning.

Prisen for særlig kunstnerisk innsats går til ensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater."

KILDER:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.05.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1215

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

Tilknyttet (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)