Tim Carroll

Tim Carroll er en britisk regissøer og kunstnerisk leder.

Carroll er spesielt kjent som Shakespeare-regissør. Han begynte sin karriere i English Shakespeare Company, der han regisserte Julius Cæsar, Cymbelin og Stormen.

For The Globe, London har han blant annet regissert The Two Noble Kinsmen, Macbeth, Helligetrekongersaften, Richard II, Romeo og Julie og Stormen

Videre har Tim Carroll regissert Kjøpmannen fra Venedig (RSC), En midtsommernattsdrøm (Sydney Opera House) og Når enden er god er allting godt for nasjonalteatret i Romania.

Informasjon

(Objekt ID 38031)
Objekttype Person
Funksjoner Kunstnerisk leder, Regissør
Nasjonalitet Britisk
Kjønn Mann
Les mer

Tim Carroll har også regissert mange operaforestillinger, blant dem Brittens The Turn of the Screw for Oviedo-operaen i Spania, Brittens Canticles for Liceu-operaen i Barcelona og Barbereren i Sevilla for Opera Holland Park.

På Den Nationale Scenes hjemmeside står blant annet dette om Tim Carroll:

"Tim Carroll var fast ansatt regissør på The Globe i London mellom 1999 og 2005, og er ikke bare kjent for sin tunge kompetanse på tradisjon og tekst, men også for sin lekne omgang med dette klassiske stoffet. Så sent som i 2012 satte Carroll opp Helligtrekongersaften i London, med Stephen Fry i en av hovedrollene. Denne forestillingen ble filmet og vist i kinosaler verden rundt i 2013, også i Bergen. I oktober 2013 ble forestillingen flyttet til Broadway i New York."

Kilder:

Den Nationale Scenes hjemmesider, 30.12.2013, http://www.dns.no/program/2014/kong-lear/

Hjemmesiden til Shakespeare on Broadway, 30.12.2013, http://www.shakespearebroadway.com/creative.php

Medvirket i produksjoner (3)
Tittel Premiere Rolle
En julefortelling (Den Nationale Scene) 9. okt. 2015 Regi, Kor
Informasjon og kjærlighet (Den Nationale Scene) 22. mai. 2015 Regi
Kong Lear (Den Nationale Scene) 17. jan. 2014 Regi
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler