Idun Losnegård

Idun Losnegård er norsk skuespiller, utannet fra The Guildford School of Acting i England.

Losnegård har jobbet som frilansskuespiller i Norge og England omlag ti år, og har også erfaring som regissør og som vokalist i bluesbandet Mrs. and the Pitifuls.

Informasjon

(Objekt ID 328)
Objekttype Person
Funksjoner Regissør, Skuespiller, Sanger
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Saman skal vi leve var en teaterforestilling av Sogn og Fjordane Teater i 2005, skapt av regissør Aslak Moe, dramaturg Bodil Kvamme og skuespillerne Jannik Bonnevie, Silje Breivik, Roger Hilleren, Idun Losnegård og Kyrre Eikås Ottersen med utgangspunkt i intervjuer. Forestillingen var basert på begivenhetene rundt Arve Beheim Karlsens død i 1999, og ga teatret Heddaprisen 2006 i kategorien for særlig faglig innsats.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Prisen for særlig faglig innsatsgir juryen anledning til å hedre innsatser som ikke dekkes av de øvrige ni prisklassene. Prisen har for eksempel gått til dukkemaker Lisbeth Narud, til dramatiker Jesper Halle og - i fjor - til hele staben på Rogaland Teater. Årets pris går til et teater som med utgangspunkt i en virkelig hendelse som skaket opp regionen, har skapt en aktuell og provoserende forestilling som har engasjert langt utover fylkets egne grenser.

Prisen for særlig faglig innsats går til Sogn og Fjordane Teater for researchbasert teamarbeid og produksjon av Saman skal vi leve."

Kilder:

Sceneweb om Heddaprisen, 15.10.2012 http://www.sceneweb.no/nb/awarding/23836/Heddaprisen_2006-2006

Gaularspeler, gaularspelet.no, 12.11.2010, http://www.gaularspelet.no/gaularspelet/kven_er_med/

Utdanning

The Guildford School of Acting i England