Espen Klouman Høiner

Født31. Aug 1981
FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Espen Klouman Høiner

Espen Klouman Høiner (født 1981) er en norsk skuespiller, utdannet ved Statens Teaterhøgskole.

Espen Klouman Høiner kommer fra Nesodden i Akershus.

Etter ferdig utdanning ved Teaterhøgskolen spilte han i Tilbakekomstene under Norsk Dramatikkfestival og Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige ved Teater Ibsen, Nationaltheatret og på turné.

Våren 2012 debuterte han ved Trøndelag Teater som Osvald i Ibsens Gjengangere og samme høst medvirket han i Jeppe.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Mer om Espen Klouman Høiner

Espen Klouman Høiner vant Heddaprisen 2013 i kategorien for beste mannlige birolle/medspiller for rollen som Biff Loman i En handelsreisendes død av Arthur Miller, regi Runar Hodne, og for rollen som Ivar Zolen i Bør Børson jr. av Johan Falkberget/Harald Tusberg/Egil Monn-Iversen, regi Erlend Samnøen, Trøndelag Teater.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Kategorien beste birolle er vid. Det kan gjelde en skuespiller som lyser opp en forestilling i en smårolle. Men det kan også være et hårfint skille mellom en bi- og hovedrolle. Årets vinner, har både lyst opp i småroller og spilt en bærende rolle i et drama. Han er artistisk, og musikalsk i flere betydninger av ordet. Han gir ikke 'for' mye, men akkurat nok til å skape et assosiasjonsrom rundt en karakter. Prisvinneren må være en gave å samarbeide med for både regissører og kolleger, noe både Bør Børson og En handelsreisendes død viser. Årets pris for beste mannlige birolle/medspiller går til Espen Klouman Høiner."

Espen Klouman Høiner har medvirket i spillefilmene Bare Bea, Reprise, Switch, Upperdog og nå sist i En som deg. Filmkritikeren Manohala Dargis i New York Times foreslo ham og medspiller Anders Danielsen Lie som kandidater til Oscarprisens beste mannlige hovedroller for deres innsats i Reprise.

Ved siden av yrket som skuespiller har han også vært programleder i P3 og er skribent og forfatter. Han debuterte høsten 2011 med novellesamlingen 11 i 11.

Kilde:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 10.06.2013, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1176

Alle tilknytninger

Medvirket i