Liv Bjørgum

Liv Bjørgum (født i Bergen 6. mai 1945) er en norsk danser og koreograf, også utdannet filolog fra Universitetet i Bergen.

Liv Bjørgum har allsidig bakgrunn, som danser ved Den Nationale Scene i Bergen fra hun var 10 år gammel, som lærer ved Bergen Katedralskole i forskjellige fag, blant annet musikk og bevegelse og sosialantropologi og som danser, koreograf og kunstnerisk leder for Fri Ballett i Bergen og Dansekompaniet Kantarellen i Oslo.

Liv Bjørgum har også reist rundt i landet med forestillinger for Rikskonsertene i 15 år, og koreografert og danset i pauseprogram og underholdningsprogram for NRK Fjernsynet.

Informasjon

(Objekt ID 29884)
Objekttype Person
Født 6. mai. 1945
Funksjoner Forfatter, Koreograf, Danser, Pedagog
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Liv Bjørgum har hatt en rekke tillitsverv, blant annet var hun forbundsleder for Norske Dansekunstnere i 12 år, fra 1989 til 2001, og i fem år var hun visepresident i FIA, en verdensomspennende organisasjon for skuespillere, dansere og sangere. Hun har også sittet i styret i Norwaco, Fond for utøvende kunstnere, Statens Balletthøgskole og Dansearena Nord og i bedriftsforsamlingen i Den Norske Opera.

Som skribent begynte Bjørgum sin karriere i skoleavisen på gymnaset, og hun begynte å skrive dikt da hun ikke lenger kunne danse profesjonelt. Hun har også skrevet en musikal, Drømmen om Lyset, i samarbeid med Peter Lodwick, og skriver nå skuespill i tillegg til diktene.

Kilde:

E-post fra Marit Krogeide, 20.07.2012

Utdanning

Utdannet filolog fra Universitetet i Bergen

Tilknyttet (3)
Medvirket i produksjoner (14)
Verk (1)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Drømmen om Lyset 2004, Manus, Musikal – Forfatter