Renate Hansen Reinsve

Født24. nov. 1987
FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Renate Hansen Reinsve

Renate Hansen Reinsve (født 1987, Solbergelva) er en norsk skuespiller.

Hun ble uteksaminert fra det treårige skuespillerstudiet ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2012, men valgte å fortsette sin utdanning med et ettårig påbyggingsstudie, også i skuespill på KHIO, i skoleåret 2012/2013.

Hun debuterte i Trøndelag Teaters oppsetning av Peer Gynt i 2013.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Mer om Renate Hansen Reinsve

Renate Reinsve vant Heddaprisen 2014 i kategorien for beste kvinnelige medspiller for rollen som lærer i Besøk av gammel dame av Friedrich Dürrenmatt, regi Tyra Tønnessen, Trøndelag Teater.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"I en oppsetning med et svært stort persongalleri skal alle aktørene helst være tydelige og komplette personer. Men for å få til et godt ensemblespill, er det samtidig viktig at ingen medspiller blir større enn rollen tilsier. Dette er en hårfin balansegang, og den mestres til fulle av årets prisvinner.

I denne absurde, men likevel ganske realistiske forestillingen blir menneskene stilt overfor eksistensielle utfordringer, og fra å være store humanister og prinsipielle i sine valg, ser vi hvordan de én etter én gir etter for penger og pragmatisme. Denne gradvise metamorfosen fremstilles med særlig stor innlevelse, tydelighet, komisk talent og fingerspissfølelse av prisvinneren.

Årets pris for beste kvinnelige medspiller går til Renate Reinsve."

Renate Reinsve ble nominert til Heddaprisen 2015 i klassen for beste kvinnelige medspiller for rollen som Maja Rubek i Når vi døde våkner, Trøndelag Teater 2014.

Blant hennes øvrige roller er rollen som Rita Allmers i Lille Eyolf (Trøndelag Teater 2015).

Renate Reinsve spilte Frøya i Robert Wilsons Edda på Det Norske Teatret i 2017. Heddaprisen 2017 i klassen for særlig kunstnerisk innsats ble gitt til et samlet skespillerensemble i denne produksjonen.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Edda-ensemblet:

"Enkelte oppdrag krever en mer dedikert tilnærming enn andre. En intens konsentrasjon. En detaljorientert presisjon. En finstemt musikalitet. Årets pris for særlig kunstnerisk innsats går til et skuespillerensemble som møtte og som mestret en slik oppgave med kraft og overbevisning. Noen av dem hadde erfaring med samme regissør og samme formspråk fra tidligere arbeid. Andre gikk inn i arbeidet med åpenhet og vilje til å lære. Sammen lyktes de i å skape en av årets mest storslagne og mest gjennomført stilbevisste scenekunstopplevelser."

KILDER:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.05.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1215

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

Heddaprisen, heddaprisen.no, 20.05.2015, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1306

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

Medvirket i