Heiner Goebbels

FunksjonerRegissør, Komponist
NasjonalitetTysk
KjønnMann
NettstedHeiner Goebbels

Om Heiner Goebbels

Heiner Goebbels (født 17. august 1952 i Neustadt/Weinstrasse) er en tysk teaterskaper, teaterregissør, komponist, musiker, lærer og festivalprogrammerer. Han bor i Frankfurt am Main og er for tiden kunstnerisk leder for festivalen Ruhrtriennale og leder for teaterakademiet i Hessen.

Heiner Goebbels studerte sosiologi og musikk.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Mer om Heiner Goebbels

Heiner Goebbels fikk den internasjonale Ibsenprisen i 2012.

Juryen oppga følgende begrunnelse:

"Heiner Goebbels - teaterskaper, teaterregissør, komponist, musiker, lærer og festivalprogrammerer - er en av de store skapende personligheter i vår tid.

Han er ansvarlig for en overveldende mengde verk innenfor svært forskjellige uttrykk, og han har hatt dyp innflytelse på teaterarbeidere og musikere.

Hans teaterarbeid strekker seg fra storskalaarbeider for operahus til en installasjon for teatret, uten skuespillere. Hvert arbeid er grunnleggende ulikt i karakter og form, og hvert er genuint nyskapende. Han er en sann innovatør og hans arbeider faller ikke inn under konvensjonelle definisjoner.

Han har utforsket og utvidet forholdet mellom teatret og musikken, og slik har han utviklet teatrets elementer på en måte som har åpnet for ny innsikt og nye muligheter. På denne måten har han oppfylt teatrets grunnleggende formål om å utvide måten vi opplever oss selv og verden. I tillegg har han vært en pioner i bruken av teknologi i teatret.

Hans arbeider har vært vist i mer enn femti forskjellige land, der det har forandret publikumserfaringer og hatt innflytelse på et bredt spekter av scenekunstnere og andre skapende kunstnere.

Hans arbeids kraft og betydning vil i framtiden øke og ha innflytelse på teatret og teaterproduksjonen i kommende tiår og generasjoner."

Kilde:

Den internasjonale Ibsenprisen, internationalibsenaward.com, 16.04.2012, http://www.internationalibsenaward.com/winners/winner-2012/

Heiner Goebbels, www.heinergoebbels.com, 26.11.2013, http://www.heinergoebbels.com/en/about/biography

Medvirket i