Vibeke Blydt-Hansen

Vibeke Blydt-Hansen er en norsk lyddesigner.

Perkusjonist Elisabeth Nesset, komponist Alf Lund Godbolt, lysdesigner Norunn Standal og lyddesigner Vibeke Blydt-Hansen vant Heddaprisen 2018 i klassen for beste audiovisuelle design for sitt arbeid i Antigone, produsert av Det Norske Teatret i 2018.

Informasjon

(Objekt ID 24447)
Objekttype Person
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Elisabeth Nesset, Alf Lund Godbolt, Norunn Standal og Vibeke Blydt-Hansen:

"En sømløs forestilling blir skapt når ulike elementer flyter sammen og går over i hverandre uten brudd. Likevel opplever tilskuerne at hvert element for seg er absolutt nødvendig for helheten. Slik er det i oppsetningen som i år prises for sin audiovisuelle design. Den utspiller seg i et stort rom med få aktører og minimalt med rekvisitter. Desto viktigere blir musikken og lysbruken. Langt på vei er det lyd og lys som definerer oppsetningen prisen gis for. Lyden og lyset gir den puls og dybde. Samspillet mellom virkemidlene gir tilskuerne en intens opplevelse av å overvære en gresk tragedie - hvilket vi også gjør.

Prisen går til Elisabeth Nesset, Alf Lund Godbolt, Norunn Standal og Vibeke Blydt-Hansen for Antigone."

KILDER:

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2018

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2018

Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)