Øyvind Wangensteen

Øyvind Wangensteen er en norsk lysdesigner.

Øyvind Wangensteen er født i 1969, og startet sitt engasjement ved Nationaltheatret i 1988. Han er nå ansatt som teatrets faste lysdesigner.

Informasjon

(Objekt ID 21213)
Objekttype Person
Født 7. aug. 1969
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Bogstadveien 53 B, 0366 OSLO
Les mer

Øyvind Wangensteen har vært lysdesigner for et mangfold av produksjoner. Blant hans oppdrag på Nationaltheatret kan nevnes Flammefjes, Sluttspill, Til Damaskus, Peer Gynt, Gengangere, Brødrene Karamasov, Flaggermusen, På bunnen, Hustyrannen, Fanny og Alexander, Blodig Alvor og Galileo. Han har også hatt lysdesign ved bl.a. Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Den Norske Opera & Ballett, og Det Norske Teatret.

I 2011 delte han Heddaprisen i kategorien for beste visuelle design med John-Kristian Alsaker and Torbjørn Ljunggren for scenografi, video og lys til Ti liv, manus og regi av Kjetil Bang-Hansen, Nationaltheatret.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Prisvinnerne i denne kategorien viser hvilke fantastiske muligheter som ligger i et oppfinnsomt samarbeid mellom scenografi, videoprojeksjoner og lysdesign. Takket være deres magiske skaperevner dundrer Dovre-ekspressen over en av landets minste scener, motorsykler og lastebiler raser oppover smale fjellveier, og vi opplever både rosemalte storgårdsinteriører og NSB-kupeer mens skuespillerne elegant vandrer ut og inn av tidsriktige filmprojeksjoner. Det er helt umulig å skille den ene vinnerens innsats fra den andres – eller den tredjes: De er uløselig knyttet til hverandre.

Prisen går derfor til JOHN-KRISTIAN ALSAKER, TORBJØRN LJUNGGREN OG ØYVIND WANGENSTEEN for henholdsvis scenografi, video og lys til Ti liv, på Torshovteatret."

Øyvind Wangensteen ble nominert til Heddaprisen 2016 i kategorien for beste audiovisuelle design for sin lysdesign til Andre verdskrigen (Det Norske Teatret 2016).

KILDER:

Heddaprisen

Utmerkelser - Tildelinger (1)