Helge Reistad

Født1942
FunksjonerForfatter, Regissør, Pedagog, Fotograf
NasjonalitetNorsk
KjønnMann
Eposthelgereistad@me.com
NettstedHELGEREISTAD.COM

Om Helge Reistad

Helge Reistad (født 1942) er en norsk forfatter, fotograf, regissør og teaterpedagog (førsteamanuensis). Reistad har skrevet og vært redaktør for flere fagbøker rettet mot drama og teaterundervisning på høgskoler og universitet.

Reistad var leder for Musikk-/Teaterlinjen ved Romerike Folkehøgskole i flere år fra 1966, og i 1971 stiftet han og komponist Eyvind Solås  Musidra Teater sammen med 6 tidligere musikk-/teaterelever. Han har satt i scene et tyvetalls profesjonelle teaterforestillinger, blant annet Tilfellet Torgersen (1973) som var spesialskrevet av Jens Bjørneboe. Han har også instruert syv NRK-fjernsynsproduksjoner beregnet for barn.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Helge Reistad

Helge Reistad var med på å stifte og lede Landslaget Lærerskoleteatret 1961, Landslaget Teater (Drama) i Skolen 1962, Norsk Teatersentrum 1977 og Norsk Amatørteaterråd 1980.

Helge Reistad har siden 1984 hatt personlig kompetanse som 1. amanuensis i drama.

Helge Reistad var den første faglige og administrativ leder av dramaseksjonen ved Barnevernsakademiet og ledet utviklingen av dramafaget fra 1972. Reistad planla og startet opp landets første halvårsenhet i drama i 1976-77, og mellomfagsenheten ”Teater for barn” i 1993 og den flerfaglige fordypningsenheten "Spillerom" våren 2000. Han har undervist i forskningsmetode i kunstfag ved hovedfaget i førskolepedagogikk ved Barnevernsakademiet, (senere innlemmet i Høgskolen i Oslo). Han ledet drama fordypning (FFD) og enheten "Spillerom" og holdt fellesforelesninger for grunnutdanningsstudentene ved Høgskolen i Oslo helt til han ble innvilget seniorstipend i 2002. En utstilling av egne digitaliserte og nettbaserte FoU-arbeider, fotografier, videoer, TV-produksjoner og artikler, ble presentert ved avslutningen av FoU-arbeidet ved Høgskolen i Oslo i 2004 (www.helgereistad.com).

Helge Reistad har vært sensor i drama/teater ved de fleste høgskoler i Norge, og har deltatt i en rekke råd og utvalg, blant annet i et 30-talls faglige utvalg ved søknader om opprykk i høgskolesystemet.

Reistad satt i styret til Stiftelsen Danseinformasjonen (tidlg. Senter for Dansekunst) i perioden 2000-2002. Dette var perioden styret arbeidet med realiseringen av Dansens Hus.

Etter at Helge Reistad ble innvilget uføretrygd i 2004 pga. senskader av polio, har han arbeidet deltid som frilans forfatter, fotograf og bilderedaktør.

Helge Reistad har mottatt utdanningsstipend fra The British Embassy (1969), FOU-stipend fra arbeidsgiver (fra 1985) og flere forfatterstipend fra NFF-Norsk faglitterær forfatter- og oversetter forening

NRK produksjoner som ikke vises i oversikten under:

1968:  Rofomudra,  Glimt fra en collage laget av elever ved Romerike Folkehøgskole.

1969:  Hvis...,  En musicollage laget i samarbeid mellom musikkstudenter og medlemmer av NRKs jentekor på et musikkdramatisk seminar på Romerike folkehøgskole. 

KILDE:

Helge Reistads privatarkiv. Giver: Helge Reistad, 27.09.2015

Alle tilknytninger

Medvirket i