Alexander Rybak

NasjonalitetHviterussisk
KjønnMann

Om Alexander Rybak

Alexander Rybak er en norsk musiker, sanger, komponist og skuespiller, født i Hviterussland i 1986 og bosatt i Norge fra 1990.

Rybak begynte å spille fiolin som femåring, og fikk lenge undervisning av sin far. Senere har han vært elev hos bl.a. professor Isaac Schuldman ved Norges Musikkhøgskole og hos Alf Richard Kraggerud, Eileen Siegel og Lena Rist-Larsen.

Høsten 2006 vant Alexander Rybak talentkonkurransen Kjempesjansen på NRK, og i 2007 teaterdebuterte han som spellemannen i Spellemann på taket på Oslo Nye Teater.

Han representerte Norge i Melodi Grand Prix 2009 med sangen Fairytale, som han selv har skrevet tekst og musikk til. 16. mai gikk han til topps i den internasjonale finalen i Moskva. To uker senere utgav han albumet Fairytales, og senere har han gitt ut platene No Boundaries (2010) og Visa vid vindens ängar (2011). Den sistnevnte lagde han sammen med svenske Mats Paulson.

Rybak har for øvrig spilt i den norske barnefilmen Yohan - barnevandrer (2010).

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  Mer om Alexander Rybak

  Alexander Rybak vant Heddaprisen 2007 i klassen for årets debutant for rollen som spellemannen i Spelemann på taket, Oslo Nye Teater.

  Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

  "Sin unge alder til tross - han har nettopp fylt 21 år - har årets debutant allerede rukket å vinne konkurranser, motta priser, delta på festivaler og turnere i inn- og utland. Han kommer likevel inn under kategorien 'debutant', fordi han hittil ikke har market seg på teaterscenen. Dét gjorde han for første gang i vinter, i en rolle der han foruten å briljere musikalsk, imponerte og sjarmerte med sin spontane spilleglede og sitt utrolige sceniske nærvær.

  Årets debutant er Alexander Rybak for hans innsats som Spelemannen i Spelemann på taket, Oslo Nye Teater, våren 2007."

  Kilder:

  Heddaprisen

  Store Norske Leksikon, Alexander Rybak, http://snl.no/Alexander_Rybak

  Medvirket i