Liv Bernhoft Osa

Også kjent som: Liv Osa

Liv Bernhoft Osa er en norsk skuespiller.

Liv Bernhoft Osa er født i 1957, og utdannet ved Statens Teaterhøgskole. I 1979 debuterte hun på Nationaltheatret der hun har vært ansatt siden, men hun har også hatt oppgaver ved en rekke andre teatre. På Det Norske Teatret har hun spilt Julie i Shakespeares Romeo og Julie, på Oslo Nye Ariel i Stormen, på Den Nationale Scene tittelrollen i Kameliadamen, mens hun i 2007 var Mai i dramatiseringen av Linn Ullmanns Nåde på Riksteatret.

Informasjon

(Objekt ID 17962)
Objekttype Person
Også kjent som Liv Osa
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Liv Bernhoft Osa har vært med i en rekke filmer som Uno og Svein og rotta, og i TV-serier som Vestavind. Blant de over 75 rollene hun har tolket på Nationaltheatret kan nevnes Anne Frank i Anne Franks dagbok, Anja i Kirsebærhaven, Sonja i Forbrytelse og straff, Fru Solness i Bygmester Solness, Moren i Vinterforvaring, Den middelaldrende kvinna i Svevn og Sonja i Onkel Vanja.

Liv Bernhoft Osa vant Heddaprisen 2011 i kategorien for beste kvinnelige birolle for rollen som Fru Fåttnok i Uskyld av Dea Loher på Nationaltheatret.

Heddajuryen ga følgende begrunnelse:

"Årets vinner har gjennom mange år vært en særpreget og allsidig skuespiller, ikke bare på norske teaterscener der hun har tolket så ulike kvinneskikkelser som Romeos Julie og Julies egen mor, Anne Frank og Kameliadamen, Andromake og fru politimester Bastian, men også på film og i tv-serier, og ikke minst, som lydbok-oppleser. Hun får prisen for en gjennomført, mimisk briljant og tragikomisk presis tolkning av en absurd og hjerteskjærende barokk karakter, en nesten insektlignende middelaldrende kvinne som i fullkommen balanse mellom bevegelse og tilbakeholdt ro, livnærer seg på andres ulykke."

Kilde:

Heddaprisen

Utdanning

Statens Teaterhøgskole

Utmerkelser - Nominasjoner