Liv Bernhoft Osa

Også kjent som: Liv Osa

Liv Bernhoft Osa (født på Voss 3. mars 1957) er en norsk skuespiller. Osa er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. I 1979 debuterte hun på Nationaltheatret der hun har vært ansatt siden. Hun har også hatt oppgaver ved en rekke andre teatre; Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater, Den Nationale Scene og Riksteatret.

Liv Bernhoft Osa vant Heddaprisen 2011 i kategorien for beste kvinnelige birolle for rollen som Fru Fåttnok i Uskyld av Dea Loher på Nationaltheatret.

Informasjon

(Objekt ID 17962)
Objekttype Person
Også kjent som Liv Osa
Født 3. mar. 1957
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Nettsted IMDb
Les mer

Liv Bernhoft Osa vant Heddaprisen 2011 i kategorien for beste kvinnelige birolle for rollen som Fru Fåttnok i Uskyld av Dea Loher på Nationaltheatret.

Heddajuryen ga følgende begrunnelse:

"Årets vinner har gjennom mange år vært en særpreget og allsidig skuespiller, ikke bare på norske teaterscener der hun har tolket så ulike kvinneskikkelser som Romeos Julie og Julies egen mor, Anne Frank og Kameliadamen, Andromake og fru politimester Bastian, men også på film og i tv-serier, og ikke minst, som lydbok-oppleser. Hun får prisen for en gjennomført, mimisk briljant og tragikomisk presis tolkning av en absurd og hjerteskjærende barokk karakter, en nesten insektlignende middelaldrende kvinne som i fullkommen balanse mellom bevegelse og tilbakeholdt ro, livnærer seg på andres ulykke."

KILDER:

Divers repertoaroversikter

Heddaprisen, heddaprisen.no

Nationaltheatret, forest.nationaltheatret.no,  09.11.2022, https://forest.nationaltheatret.no/Persons/Details/9f73c064-378c-4001-aa55-98eaa88e7d79

Utdanning

Statens Teaterhøgskole

Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)