Ingrid Rusten

Ingrid Rusten (født 1985) er en norsk skuespiller, utdannet ved Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold og ved Dramatiska Högskolan i Stockholm.

Informasjon

(Objekt ID 17608)
Objekttype Person
Født 12. jan. 1985
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Address Oslo
Nettsted Ingrid Rusten
Les mer

De samlede skuespillerensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater vant Heddaprisen 2014 i klassen for særlig kunstnerisk innsats. Ingrid Rusten var den eneste som spilte i begge forestillingene. Hun samarbeidet med Ragnhild Mønnes, Svein Solenes og Øystein Martinsen i Perpleks, og med Nina Ellen Ødegård, Cato Skimten Storengen, Helga Guren, Lars Funderud Johannessen og Glenn André Kaada i Fruen fra havet.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Juryen står fritt i om de ønsker å dele ut en Heddapris for særlig kunstnerisk innsats. I år ønsker juryen å dele ut en slik pris. Prisen går ikke til en regissør, scenograf eller dramatiker. Den går heller ikke til en enkelt skuespiller. Basert på to forestillinger ved ett og samme teater går prisen til skuespillerne samlet for deres ensemblespill.

Juryen ønsker å hedre samspillet mellom skuespillerne; den kollektive prestasjonen som løfter den enkeltes sterke rolleprestasjon til teateropplevelser av særlig kvalitet og verdi. En av forestillingene er en klassiker, den andre er et moderne stykke. I begge tilfeller så vi i samspillet en renhet og naturlighet som forutsetter raushet og trygghet i ensemblet. Det fellesskapet er teatrets forutsetning.

Prisen for særlig kunstnerisk innsats går til ensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater."

Kilder:

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

Facebook, facebook.com, 06.09.2011, https://www.facebook.com/people/Ingrid-Rusten/722086222

Utdanning

Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold

Teaterhögskolan i Stockholm