Øystein Stene

Øystein Stene (født 12 mai 1969, Trondheim) er en norsk forfatter og regissør. Stene er utdannet cand.philol. med hovedfag i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen. Fra 2006 har han vært førstelektor ved Statens Teaterhøgskole på Kunsthøgskolen i Oslo.

Informasjon

(Objekt ID 15998)
Objekttype Person
Født 12. mai. 1969
Funksjoner Forfatter, Regissør
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Oslo
Les mer

Fra 1993-95 laget Øystein Stene tegnseriestripen Thales fra Milet i Morgenbladet, samlet og utgitt på Universitetsforlaget i 1996. Stenes kortfilmer har vært vist på mer enn 20-talls filmfestivaler i inn- og utland, og Pyramiden mottok juryens hovedpris på den russiske KROK-festivalen i 2006.


Øystein Stenes romaner preges av sterke fortellerstemmer og en insisterende subjektivitet, karakterene forsøker å virkeliggjøre ulike ekstreme eksistensielle prosjekter. Samtidig griper romanene inn i hverandre, hovedkarakteren fra Ventemesteren er bikarakteren i Skambæreren og omvendt, og bøkene utfordrer slik hverandres påstander.

Kilde: Wikipedia - den frie encyclopedi, Wikipedia.org, 04.07.2011, http://no.wikipedia.org/wiki/Øystein_Stene

Utdanning

Cand.philol. med hovedfag i litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen

Tilknyttet (2)
Medvirket i produksjoner (2)
Tittel Premiere Rolle
UFO-bygda (NationaltheatretTorshovteatret) 26. jan. 2018 Manus, Regi, Scenografi
Du er Knut (Asklepios Hane) 26. aug. 2011 Idé, Tekst, Regi
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler