Gilles Berger

FunksjonerVisuelt design, Scenograf, Billedkunstner
KjønnMann
Epostgilles@cirkateater.no
NettstedCIRKA TEATER

Om Gilles Berger

Gilles Berger er scenograf.

Gilles Berger er født i 1957 i Frankrike og er utdannet ved École des beaux arts de Nancy (1976-1979) og ved Conservatoire National des Arts du Mime et du Cirque i Paris, under ledelse av Gérard Lebreton.

Gilles Berger vant Heddaprisen 2018 i klassen for beste scenografi/kostymedesign for sin scenografi til Garage, produsert av Cirka Teater i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag i 2017. I tillegg ble produksjonen nominert til prisen for beste barneforestilling.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

Utmerkelser

 • Heddaprisen 2018
  Tildelt pris i kategorien Beste scenografi/kostymedesign
 • Heddaprisen 2018
  Nominert i kategorien Beste scenografi/kostymedesign
 • Heddaprisen 2011
  Nominert i kategorien Beste visuell design
 • Teatrets Venners priser 2003
  Tildelt pris i kategorien Teatrets Venners Kunstneriske Pris 2002/2003

Mer om Gilles Berger

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Gilles Berger:

"Det er sjelden slik at scenografien spiller en større rolle enn skuespillerne i en forestilling. Årets pris i klassen for beste scenografi/kostymedesign tildeles en forestilling der den gjør det. Her spiller scenografien selve hovedrollen, og ikke en gang ord som kreativt, originalt eller nyskapende strekker til i beskrivelsen av den. Det sceniske uttrykket beveger seg mellom det morsomme og det overraskende, det hysteriske og det storslåtte, det mekaniske og det menneskelige. Forberedelsene har vært omfattende, og arbeidet har krevd mye av scenografen, både når det gjelder kunstneriske forståelser og teknisk håndverk. Sluttresultatet framstår som et kunstverk i kraft av seg selv.

Heddaprisen går til Gilles Berger for Garage."

Gilles Berger driver Cirka Teater i Trondheim sammen med Anne Marit Sæther. De to grunnla kompaniet i 1984.

De har laget over 20 oppsetninger, og i 1997 mottok Cirka Teater Trondheim kommunes kulturpris, Midt-Nordisk kulturpris og Danse-og teatersentrums jubileumspris for forestillingen Poste restante som de spilte fra 1995 til 1998, og som var åpningsforestillingen da Gardermoen Lufthavn ble innviet. Cirka Teater har også samarbeidet med institusjonsteatre, for eksempel om Kurt koker hodet på Trøndelag Teater i 2002, og på Oslo Nye Teater i 2010.

Gilles Berger var nominert til Heddaprisen 2011 i kategorien for beste visuell design for scenografien til Blå jakt av Liv Heløe, regi Ivar Tindberg, Den Nationale Scene.

KILDER:

Heddaprisen

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2018

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2018

Alle tilknytninger

Medvirket i