Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Katalog for Norway Now. USA (2021) pdf Last ned

Ingri Midgard Fiksdal

Også kjent som: Ingri Fiksdal

Ingri Midgard Fiksdal er en norsk koreograf og danser.

Ingri Fiksdal kommer fra Molde og er en av de tre første som ble uteksaminert fra mastergradsstudiet i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo (Statens Balletthøgskole). Fiksdal er også utdannet danser fra The Northern School of Contemporary Dance i Leeds.

Sammen med Miriam Prestøy Lie utgjør hun kompaniet Fiksdal/Lie.

Informasjon

(Objekt ID 1181)
Objekttype Person
Også kjent som Ingri Fiksdal
Funksjoner Regissør, Koreograf, Danser, Produsent
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Epost ingri.fiksdal@gmail.com
Les mer

Ingri Midgard Fiksdal, Ingvild Langgård og Thora Dolven Balke deltok med performancen Reversed I Wanna Be Loved By You på Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. Reversed I Wanna Be Loved By You er en overraskende tolkning av sangen Marilyn Monroe gjorde kjent. Tekstens budskap er et ønske om å bli elsket for enhver pris. I performancen framføres sangen baklengs som en negasjon av originalbudskapet. Den messende vokalen maner fram danserens bevegelser i form av en baklengs striptease. Forestillingene er korte og ble gjentatt flere ganger under Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. Thora Dolven Balke og Ingvild Langgård gikk ut fra Kunstakademiet i Bergen i 2007. Ingri Midgard Fiksdal tok Master i koreografi ved Kunsthøyskolen i Oslo, avd. Statens Balletthøyskole, i 2006. 

Kilde: Katalogen til Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter.

Sammen med scenograf Signe Becker vant Ingri Fiksdal  Kritikerprisen for dans 2013/2014 for Hoods, Black Box Teater.

Anette Therese Pettersen sa blant annet dette i sin tale på vegne av Norsk Kritikerlag under utdelingen:

"Både Fiksdal og Becker har gjort seg bemerket på sine respektive felt, men i deres felles prosjekter - og da særlig i Hoods - har det blitt stadig vanskeligere å se hvor grensene mellom scenografien og koreografien går.

Hoods er en slags hybrid mellom installasjon og forestilling, hvor publikum iføres samme burkalignende, fargesprakende drakter som utøverne. Benkeradene er i tillegg fjernet, slik at både utøvere og tilskuere oppholder seg i et rom uten synlige skiller. Hoods er en meditativ og suggererende forestilling som stiller spørsmål ved hva dans er - og kommer samtidig med flere forslag. Den er en omkapslende opplevelse hvor dansen kommer både innen- og utenfra."

Fullstendig tale kan leses på Norsk Kritikerlags hjemmeside.

Kilde:

Norsk Kritikerlag, www.kritikerlaget.no, 25.09.2014, http://kritikerlaget.no/nor/pages/959-dansekritikerprisen_201314

Utdanning

MA koreografi, Kunsthøgskolen i Oslo avd. Statens Balletthøgskole

BA (Hons) Contemporary Dance, Northern School of Contemporary Dance, Leeds, UK

Tilknyttet (3)