Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Katalog for Norway Now. USA (2021) pdf Last ned

Ingri Midgard Fiksdal

Ingri Midgard Fiksdal er en norsk koreograf og danser.

Ingri Fiksdal kommer fra Molde og er en av de tre første som ble uteksaminert fra mastergradsstudiet i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo (Statens Balletthøgskole). Fiksdal er også utdannet danser fra The Northern School of Contemporary Dance i Leeds.

Sammen med Miriam Prestøy Lie utgjør hun kompaniet Fiksdal/Lie.

Informasjon

(Objekt ID 1181)
Objekttype Person
Funksjoner Regissør, Koreograf, Danser, Produsent
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Epost ingri.fiksdal@gmail.com
Les mer

Ingri Midgard Fiksdal, Ingvild Langgård og Thora Dolven Balke deltok med performancen Reversed I Wanna Be Loved By You på Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. Reversed I Wanna Be Loved By You er en overraskende tolkning av sangen Marilyn Monroe gjorde kjent. Tekstens budskap er et ønske om å bli elsket for enhver pris. I performancen framføres sangen baklengs som en negasjon av originalbudskapet. Den messende vokalen maner fram danserens bevegelser i form av en baklengs striptease. Forestillingene er korte og ble gjentatt flere ganger under Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. Thora Dolven Balke og Ingvild Langgård gikk ut fra Kunstakademiet i Bergen i 2007. Ingri Midgard Fiksdal tok Master i koreografi ved Kunsthøyskolen i Oslo, avd. Statens Balletthøyskole, i 2006. 

Kilde: Katalogen til Performancefestivalen 2007 Kunstbanken Hedmark Kunstsenter.

Sammen med scenograf Signe Becker vant Ingri Fiksdal  Kritikerprisen for dans 2013/2014 for Hoods, Black Box Teater.

Anette Therese Pettersen sa blant annet dette i sin tale på vegne av Norsk Kritikerlag under utdelingen:

"Både Fiksdal og Becker har gjort seg bemerket på sine respektive felt, men i deres felles prosjekter - og da særlig i Hoods - har det blitt stadig vanskeligere å se hvor grensene mellom scenografien og koreografien går.

Hoods er en slags hybrid mellom installasjon og forestilling, hvor publikum iføres samme burkalignende, fargesprakende drakter som utøverne. Benkeradene er i tillegg fjernet, slik at både utøvere og tilskuere oppholder seg i et rom uten synlige skiller. Hoods er en meditativ og suggererende forestilling som stiller spørsmål ved hva dans er - og kommer samtidig med flere forslag. Den er en omkapslende opplevelse hvor dansen kommer både innen- og utenfra."

Fullstendig tale kan leses på Norsk Kritikerlags hjemmeside.

Kilde:

Norsk Kritikerlag, www.kritikerlaget.no, 25.09.2014, http://kritikerlaget.no/nor/pages/959-dansekritikerprisen_201314

Utdanning

MA koreografi, Kunsthøgskolen i Oslo avd. Statens Balletthøgskole

BA (Hons) Contemporary Dance, Northern School of Contemporary Dance, Leeds, UK

Tilknyttet (2)