Sudesh Adhana

Født8. jun. 1979
FunksjonerKoreograf, Danser
NasjonalitetIndisk
KjønnMann
NettstedSudesh Adhana

Om Sudesh Adhana

Sudesh Adhana (født i 8. juni 1979 i Faridabad i India) er en indisk-norsk danser og koreograf.  Adhana er basert i Norge som frilans koreograf og danser.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Sudesh Adhana

Sudesh Adhana er utdannet innen klassisk indisk dans i India og moderne dans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Sudesh Adhana er en av våre mest produktive og allsidige dansere.  Han danser i kompaniet FRIKAR, bl.a. under Peer Gynt-stevnet i forestillingene STUP, JUV og TidarÅ, der de bl.a. danset i det utfordrende Fryajuvet. 

Sudesh Adhana leder dansekompaniet Xproarts, der han har koreografert og danset i forestillingene Fishing for Love (2010), en akrobatisk forestilling i og over vann, som bl.a. ble oppført ved Festspillene i Nord-Norge og Risør Kammermusikkfestival, DRE (2010), med samtidsdans og dukketeater, som bl.a. ble oppført i New Dehli, Spania og ved Den Norske Opera og Ballett, Incident compromised (2008), en forestilling med dans, skuespill og aerial tissue (danse i et stykke tøy som henger fra taket), som bl.a. ble invitert til Ignite Festival i New Dehli, Dreamland (2009), åpningsforestillingen på Elvelangsfestivalen på Cuba ved Akerselva i Oslo og The Net of Pas de Deux (2004), der de danser i et nett som blir hengt over fosser, elver, plasser eller fra kraner, vist i New Dehli, ved en rekke festivaler i Norge og Island og turnert med Riksteatret.

KILDER: 

Akershus Teater, 09.02.2012

Alle tilknytninger

Medvirket i