Tittel (2) Filtype Publiseringsdato Last ned
Katalog for Norway Now. TPAM (2021) pdf Last ned
Katalog for Norway Now. USA (2021) pdf Last ned

Sudesh Adhana

Sudesh Adhana (født i 8. juni 1979 i Faridabad i India) er en indisk-norsk danser og koreograf.  Adhana er basert i Norge som frilans koreograf og danser.

Informasjon

(Objekt ID 11572)
Objekttype Person
Født 8. jun. 1979
Funksjoner Koreograf, Danser
Nasjonalitet Indisk
Kjønn Mann
Nettsted Sudesh Adhana
Les mer

Sudesh Adhana er utdannet innen klassisk indisk dans i India og moderne dans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Sudesh Adhana er en av våre mest produktive og allsidige dansere.  Han danser i kompaniet FRIKAR, bl.a. under Peer Gynt-stevnet i forestillingene STUP, JUV og TidarÅ, der de bl.a. danset i det utfordrende Fryajuvet. 

Sudesh Adhana leder dansekompaniet Xproarts, der han har koreografert og danset i forestillingene Fishing for Love (2010), en akrobatisk forestilling i og over vann, som bl.a. ble oppført ved Festspillene i Nord-Norge og Risør Kammermusikkfestival, DRE (2010), med samtidsdans og dukketeater, som bl.a. ble oppført i New Dehli, Spania og ved Den Norske Opera og Ballett, Incident compromised (2008), en forestilling med dans, skuespill og aerial tissue (danse i et stykke tøy som henger fra taket), som bl.a. ble invitert til Ignite Festival i New Dehli, Dreamland (2009), åpningsforestillingen på Elvelangsfestivalen på Cuba ved Akerselva i Oslo og The Net of Pas de Deux (2004), der de danser i et nett som blir hengt over fosser, elver, plasser eller fra kraner, vist i New Dehli, ved en rekke festivaler i Norge og Island og turnert med Riksteatret.

KILDER: 

Akershus Teater, 09.02.2012

Tilknyttet (1)