Anne Marit Sæther

FunksjonerForfatter, Regissør, Skuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne
Epostannemarit@cirkateater.no
NettstedCirka Teater

Om Anne Marit Sæther

Anne Marit Sæther er manusforfatter, regissør og skuespiller. Hun dannet Cirka Teater i 1984 med Gilles Berger. Anne Marit Sæther er tildelt Trondheim Kommunes Kulturpris og Midt-Nordisk Kulturpris.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Mer om Anne Marit Sæther

Hundre hemmeligheter av Anne Marit Sæther, regissert av Kjersti Haugen og Anne Marit Sæther og produsert av Cirka Teater, Trøndelag Teater, Riksteatret, Trondheim Voices/Midtnorsk Jazzsenter, vant Heddaprisen 2014 i kategorien for årets barne- og ungdomsforestilling.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Pris for årets barne/ungdomsforestilling rommer et vidt og åpent felt. Det er nødvendigvis stor forskjell mellom forestillinger for de minste og for ungdom som nærmer seg et voksenliv. Årets prisvinner henvender seg til ungdom, men makter samtidig med et enkelt fortellergrep å skildre stadiene i et ungt liv, fra barndom til ungdom.

Ved å smelte sammen en eventyrlig fabel og hverdagsliv, tas vi med på en ferd gjennom barndommen og deltar i hendelser som har formet barnets sinn og holdninger frem mot øyeblikket da en krise må håndteres - ikke av et uforstående barn, men av en reflektert ungdom. En slik forestilling som med eksistensielt alvor skildrer et barn i utvikling er sjelden kost i norsk teater.

Prisen for årets barne/ungdomsforestilling går til Hundre hemmeligheter."

KILDER:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.05.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1215

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

Alle tilknytninger

Medvirket i