Fana Kulturhus

Epostfana-ytrebygda.kulturkontor@bergen.kommune.no
Etablert31. okt. 2009

Om Fana Kulturhus

Fana Kulturhus ble åpnet  31. oktober 2009 og administreres av Fana og Ytrebygda Kulturkontor

Les mer

Tidligere produksjoner

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Fana Kulturhus

På Bergen Kommunes nettsider, kan man lese følgende om Fana Kulturhus:

"Kulturhuset fungerer som scene både for det lokale frivillige kulturliv og for profesjonelle utøvere/produksjoner innen ulike kunst- og kulturuttrykk.

Kulturhusets har et totalareal på ca. 2 500 kvadratmeter, og består av en gammel og en ny del, føyet sammen av en glasskorridor over Nesttunelven. Husets eldre del er tidligere Nesttun Uldvarefabrikk fra ca. 1890 og rommer hovedinngang, ungdomsetasjen Linken, lagsetasje og Fana og Ytrebygda kulturkontor. Nybygget er kulturhusets hoveddel og består av Kultursal, Småsal og lobby med glassfasade og balkong mot elven og Uldvarefabrikken. I Fana kulturhus finnes også en offentlig utsmykning bestående av et veggmaleri i lobbyen og en glassfrise i gangbroen over elven. Førstnevnte er laget av Hilde Kjønniksen og sistnevnte av Stefan Türner. I tillegg rommer huset verk av Alf Rongved og Per Remfeldt. Det er også mottatt verk i gave fra lokale kunstnere.

I Kultursalen er det 359 sitteplasser i skyveamfi og ståplasser til ca. 600 personer. Salen er dimensjonert til å ta imot store og små produksjoner innen ulike kulturuttrykk. Kultursalen har tilstøtende garderobefasiliter for utøvere og publikum. Småsalen ved siden av Kultursalen er et flerbuksareal som kan brukes til utstillinger, intimkonserter, seminarer, foredrag og lignende."

Kilde: www.bergen.kommune.no 15.11.09:

https://www.bergen.kommune.no/fanakulturhus