Verkstedhallen til Nyland Mekaniske Verksted

Verkstedhallen til Nyland Mekaniske Verksted på Aker Brygge lå i samme bygg hvor Black Box Teater senere fikk sine første lokaler. Verkstedhallen ble blant annet brukt under mønstringen Kulturen lever i september 1983.

Bygget var den gamle verkstedhallen til Nyland Mekaniske Verksted. Rommet var 4000 kvadratmeter i grunnfalte og 26 meter under taket. 

Informasjon

(Objekt ID 121598)
Objekttype Spillested
Primært tilknyttet Kulturen lever
Avviklet 1984

Kontaktinformasjon

Adresse Stranden 3, Aker Brygge, 0250 Oslo
Land Norge
Les mer

Lokalet skulle i utgangspunktet stå tomt frem til utbyggingen av Aker Brygge, men et aksjonsutvalg ledet av Åse Kleveland så potensialet for et visningsrom for kunst. Arkitekt Yngve Derlich skisserte hvordan den store hallen skulle benyttes under Kulturen lever. Lokalet ble bl.a. delt inn i to scener for teater og konserter, og det ble satt opp en kafé. Portene mot Rådhuskaia ble åpnet og brukt som publikumsinngang. Det var to scener i verkstedhallen: Hovedscenen som ble kaldt Aker.scenen og en midre scene som ble kaldt Brygge-scenen.

KILDER:


Braathen, Louise: Lambretta - brytninger i tiden. Norsk avantgarde og installsjonskunst i 1980-årene. Masteroppgave i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen, våren 2011

Åse Klevelands privatarkiv. Giver: Åse Kleveland, 07.02.2022

Spilleplan
Tittel Dato
Lysistrata – 17. sep. 1983, Nationaltheatret
Tryllefløyten – 17. sep. 1983, Den Norske Opera & Ballett
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler